2021.09.11. 10:59:17 7607 284

Ezért (is) szeretjük a kávét! – 5 pofonegyszerű érv a kávé mellett 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki szerint nem is finom. Sőt, egyre többen vélik úgy, hogy az egészségünknek sem a legjobb. A kávé népszerűsége mégis töretlen! A legtöbbünknek viszont nem sok érv kell ahhoz, hogy felhörpintsenek egy finom fekete italt! Ha mégis győzködnöd kellene magad, íme, még 5 érv a kávé mellett.

Egy jó kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy jó kávé

Előző cikkünkben már hoztunk Nektek 5 érvet a kávé mellett. Most íme, itt van még 5 újabb ok, amiért nem kár, ha elcsábulsz egy-egy kávéra.

A kávé jó, mert…

… gondoskodik róla, hogy több energiád legyen

No, ez végülis nem újdonság, hiszen nagyjából valami ilyesmi miatt isszuk a kávét. Hiszen a fekete itóka stimulálja agyunk bizonyos részeit, így csúcsra járathatjuk teljesítőképességünket.

… imádjuk, hogyan olyan változatosan felhasználható!

Bizony, mert ihatunk belőle cappuccinót, hosszú kávét, presszó kávét, jeges kávét. Ezen felül még készíthetünk belőle isteni desszerteket is - elég csak a fenséges tiramisut megemlítenünk.

... bárhogy, bármikor fogyasztod, egyszerűen jó

Reggel, a nap indulása, a reggeli rohanás beindulása előtt fogyasztod, esetleg egy finom ebéd után? Vagy mondjuk a rég várt én-idődben, egy kávézó teraszán ücsörögve-? De a barátokkal cseverészve hörpölgetve a kávét, az sem rossz. Mindegy is, mert bármikor, bárkivel kávézol, kávézni annyit jelent, mint megállni egy pillanatra, kiszállni a napi mókuskerékből és egy picit élvezni a semmittevést.

... még a kedved is jobb lehet

Kutatások igazolják, hogy a rendszeres kávéfogyasztás 10 %-kal csökkentheti a depresszió kialakulásának esélyeit. Már önmagában ez is sokat javíthat a kedvünkön, ám azt sem árt tudnunk, hogy a koffein endorfint, vagyis boldogsághormont szabadít fel a szervezetünkben.

... felveszi a harcot a rák ellen!

Egy amerikai kutatóintézet szerint a rendszeres kávéfogyasztás csökkentheti a bőrrák kialakulásának az esélyét.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.