2020.06.28. 09:45:16 9321 275

Ez nem piskóta! Vagy mégis? – Készítsd el a kamillás verziót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sokoldalú kamilla testünkre, lelkünkre gyakorolt jótékony hatását nem kell bemutatnunk. Talán a legismertebb gyógynövény, mely mind egészségünk, mind szépségünk szempontjából fontos szereppel bír. Most ízlelőbimbóinkat is kényeztethetjük vele!

Kamillás piskóta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kamillás piskóta

Valószínűleg Te sem gondoltad volna, hogy a kamilla virága egy egyszerű piskóta alapanyaga is lehet. Érdemes kipróbálni, mert egy egészen új ízvilággal ismerkedhetünk meg!

Kamillás piskóta – így készül!

Már most szólunk, hogy ez a süti bizonyos szempontból nem lesz tipikus gyors sütemény, mert néhány napos előkészületet igényel. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, csupán annyira, hogy sütés előtt néhány nappal a lisztet keverd össze a kamillavirággal, hogy a liszt átvegye a kamilla ízét, illatát.

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt

  • 10-15 dkg szárított kamillavirág

  • 12 db tojás

  • 24 dkg cukor

A sütés napján a lisztet szitáld át, hogy apró virágok ne maradjanak benne. Ezután állítsd össze a piskótát a már szokásos módon: a fehérjéből verj habot, a sárgákat keverd ki a cukorral. Utóbbihoz add hozzá a lisztet (ebbe előzőleg érdemes késhegynyi szódabikarbónát keverni), majd mehet bele lassú mozdulatokkal a felvert tojásfehérje. Szedd ketté a tésztát, majd két külön tepsiben süss belőle 1-1 lapot, ha elkészült, hagyd kihűlni. A két lap közé kerülhet bármilyen krém, lekvár, sőt, akár az egész tésztát is bevonhatod a kedvenc „kulimászoddal”. Az eredeti recept a következő krémet írja, a lenti hozzávalókkal:

  • 25 dkg mascarpone

  • 10 dkg cukor

  • 15 dkg mazsola (lehetőleg nagy szemű)

  • fél üveg tokaji aszú

A mazsolát mosd meg alaposan, majd hagyd megszáradni a szemeket! A bort keverd össze a cukorral és főzd össze közepes lángon, majd add hozzá a mazsolát és főzd az egészet szirupos állagúra. Ha kihűlt, a mazsola harmadát vedd ki a szirupból. Botmixerrel alaposan dolgozd össze a mazsolás szirupot és a mascarponét, majd keverd bele az egész mazsolaszemeket. Ez a krém mehet a 2 piskótalap közé, amit aztán szelhetsz szeletekre, vagy szaggathatsz belőle pogácsaszaggatóval kör formákat.

Forrás: livingkitchen.reblog.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...