2023.11.22. 08:30:00 6689 247

Év végi pánik? Ez az oka az egyre súlyosabb mentális leterheltségnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az év végén nagyon sokan tapasztalhatunk magasabb mentális terhelést, amely számos, egyenként talán még kezelhető tényezőből fakad. A stressz számtalan irányból képes befolyásolni az életünket, ezért a kivédhetetlen mértéken túl inkább ne generáljunk magunknak felesleges idegeskedést!

Pánikban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pánikban

Az év vége sok – jellemzően multinacionális vállalatnál – dolgozó ember számára nem csak a karácsonyi ünnepek előkészületeit jelenti, hiszen a pénzügyi év lezárása a munkahelyek többségében fokozott munkahelyi stresszel jelentkezik. Természetesen a vezető beosztásokkal nagyobb felelősség is jár, ezért az úgynevezett menedzser típusú pozíciókban foglalkoztatott munkavállalók is hamarabb kifáradhatnak idegileg és szellemileg az év végi pörgésben.

Az év vége olyan többletköltségekkel járhat, ami jelentős pénzügyi nyomással is terhelheti a család kenyérkeresőit. Az ajándékok beszerzése, a közös étkezésre való felkészülés, valamint a családi összejövetelek megszervezése mind-mind fokozott terhelésnek teszik ki - mondjuk ki - a nőket.

Még azok az embereke is hajlamosak ilyenkor számot vetni az adott év történéseiről, akik nem fogadtak meg új célokat az újévkor. Amennyiben nem értünk el kitűzött vagy tudattalanul vágyott célokat, ilyenkor elhatalmasodhat rajtunk a kudarcélmény, amely remek táptalaja lehet a téli depressziónak is. Emellett a jövő évre körvonalazódó feladatok és kihívások is szorongással tölthetik el az arra hajlamos lelkületű egyéneket.

Az év végi stressz és a növekvő mentális terhelés egy jó része azonban kiküszöbölhető!
Mentális egészségi állapotunk nagy odafigyelést igényel, és sokkalta nyugodtabb ünnepi időszakot is eredményez, ha néhány dologra odafigyelünk az év utolsó 1,5 hónapjában.

1. Ütemezés és listák!

A hatékony feladatszervezés és delegálás eltanulható a legsikeresebb üzletemberektől, és ezek a trükkök nem csak a munka világában, de a magányéletünkben is ugyanúgy működnek!
Nem kell mindent egyedül elvégeznünk, sőt, egy csomó minden sokkal szórakoztatóbb is, ha együtt tevékenykedik a család.
A határidők betartásánál pedig ne várjunk az utolsó időpontig, osszuk el a (házi) munkát, hogy közel azonos terhelésű napokkal kelljen szembenéznie a szervezetünknek. Ami pedig nem került fel a tennivalók listájára, az valójában nem is olyan fontos, ugye?

2. Költségvetés és következetesség!

Lásd a család pénzügyi helyzetét reálisan, és tartsd magad az előre eltervezett költségvetéshez! Az év végi vásárlásokkor kerüljük el a túlzott költekezést, így nem hatalmasodik el rajtunk a pénzügyi stressz.

3. Öngondoskodás és támogatás kérése!

Ne hagyd, hogy a tennivalók listája elhatalmasodjon rajtad, keríts alkalmat a minőségi pihenésre! Az alvás és a kikapcsolódás ugyanúgy a harmonikus élet részét képezik, mint eddig:
Ne legyenek túlzott elvárásaink magunkkal szemben, ismerjük fel a határainkat, majd a kiküszöbölhetetlen stresszt vezessük le a természetben vagy sportolással töltött szabadidővel.
Amennyiben azt érezzük, hogy a stressz miatt kialakult mentális leterheltségünk jelentősen befolyásolja az életminőségünket, kérjünk segítséget! Munkahelyünkön és a családi élet során ugyanúgy át lehet szervezni kicsit a feladatokat, hogy senki se szakadjon meg a tennivalók súlya alatt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...