2021.10.02. 11:00:35 8106 264

És Te melyik oldaladon alszol? – Válaszd a balt, hogy örüljön a tested!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az a fáradtság, amikor az ember lánya vagy fia tényleg csak bezuhan az ágyba, és egész éjjel meg sem moccan, annyira a pihenésre összpontosítja minden energiáját. Meg néha előfordul az is, hogy kényelmesen elhelyezkedik, sőt, tudatosan választja meg az alvási pozícióját.

Alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás

Persze, az első a kényelem, de vihetünk a dologba némi tudatosságot is. Íme, néhány érv, hogy miért jó a testednek, ha a bal oldaladon hajtod álomra a fejed.

Könnyítsd meg a gerinced életét!

Ha a bal oldaladon fekszel, csökken a gerincoszlopra nehezedő nyomás. Ha krónikus hátfájásban szenvedsz, ez lesz a Te oldalad!

Támogasd a szíved!

Bal oldalon fekve segíthetjük szívünk munkáját, hiszen a gravitáció támogatja a szívizom pumpáló mozgását. Jobb oldalt fekve már-már hegymenetben kénytelen dolgozni legfontosabb szervünk.

Hogy segítheted a nyirokrendszer munkáját?

Könnyedén! Aludj a bal oldaladon! Így segíthetjük dolgozni egyik fő méregtelenítő szervünket, a nyirokrendszert, hogy az minél könnyebben és hatékonyabban távolítsa el a méreg- és salakanyagokat a szervezetünkből.

Csökkentsd a gyomorsavad!

Jobb oldalon fekve a gyomorsav a gyomorszáj irányába csoroghat. Bal oldalon ez a gyomor alsó részében marad, megkímélve minket kellemetlen „savas” panaszoktól.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...