2020.04.05. 15:15:42 9026 287

Erősítsd immunrendszered életmódváltással a koronavírus idején!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az életmódváltás a legjobbkor jön, hiszen otthon vagyunk, alig érintkezünk a családunkon kívül bárkivel így teret kaphat a változás. A koronavírus miatt legtöbben már így vagy úgy, eleve változtatásra kényszerültünk, de lássuk, hogy lehet ebből kihozni a legjobbat!

Egészséges életmód - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges életmód

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében eleve valamennyit változtattunk az életmódunkon, ám érdemes tovább gondolnunk: Mit tehetünk még a karantén során, ami az egészségünket szolgálja, erősíti az immunrendszerünket és ellenállóbbá tesz minket a fertőzésekkel szemben? Változtassunk végre az életmódunkon!

De mit is jelent az életmódváltás?

Nem, vagy legalábbis nem csak az étkezésre vonatkozik, annak ellenére, hogy legtöbben erre asszociálunk egyből. A káros szokásokat letenni nagyon fontos, amellett pedig kialakíthatunk új, a járvány idején kifejezetten hasznos, de máskor is pozitív szokást. Építsük be az életünkbe, alakítsuk a napi rutinunk részévé ezeket az új szokásokat!

Amit hagyj el az egészséged érdekében:

Dohányzás – régóta tudjuk, hogy a rák kialakulásának nagyban növeli a kockázatát, és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásáért is számos esetben okolható, de még ezen felül is van sok hátránya. Például tudtad, hogy a dohányzás segíti a vírusok megtapadását a nyálkahártyán? Mivel az immunrendszert gyengíti, ráadásul hajlamosít a szövődmények kialakulására, súlyosabbá teszi a betegség lefolyását. Kell ennél jobb érv, hogy a koronavírus idején letedd végre a cigit?

Tapogatás-piszkálás – Nem is tűnik fel talán, hogy milyen rengetegszeg nyúlsz az arcodhoz egy nap folyamán. Ez pedig sem az immunrendszerednek, sem a bőrödnek nem tesz jót. Teszteld. Szabadidős tevékenység – akár filmezés – előtt kend be a kezed grafit porral, majd két-három óra múlva nézd meg az arcod. Ó, igen, még akkor is maszatolunk, ha tudjuk, hogy szennyeződés van az ujjainkon! A vírusok és baktérium pedig láthatatlanul kerülnek át az arcunkra és be a szervezetünkbe.

Ne nassolj! – Ezt talán nehezebb otthon betartani, mint a munkahelyünkön, hiszen közösség híján valamivel unalmasabban telnek a munkaórák. Ugyanakkor igyekezzünk tartani a megszokott munkatempót, ne legyünk túl engedékenyek magunkkal szemben azért, mert minden ott van helyben. Van pár jó tippünk ahhoz, hogy megkönnyítsd magadnak a home-office-ban töltött órákat, ezen felül pedig igyekezz inkább magvakat, zöldségeket ropogtatni csoki és chips helyett!

Amit érdemes a napi rutinodba építened:

Igyál tiszta vizet!

Nagyon fontos a bőséges folyadékbevitel! Ezt nyilvánvalóan nem először hallod már, azonban gondolj bele, ha az orvos megfázás, influenza, vagy egyéb vírusos megbetegedés esetén azt javasolja, hogy igyál sokat, akkor ez koronavírus veszélyben sem jön rosszul a testednek!

Töltsd magad vitaminnal!

Az ásványi anyagok és vitaminok elengedhetetlenek az immunrendszer egészséges, hatékony működéséhez, tehát ezekből érdemes feltöltődnünk. Ha nincs lehetőséged a szokásos forrásokból frissen beszerezni, vásárolj mirelit zöldségeket, hogy pótold az ásványi anyag szükségleted.

Mozdulj!

Sok személyi edző tart online edzéseket, de leporolhatod a szobainassá avanzsált szobabiciklit is. Lehet guggolni, fekvőtámaszozni, jógázni, ugrálókötelezni. Vigyük el a kutyát futni vagy sétálni, de ezúttal ne a kutyafuttatóba! Menjünk erdőbe, mezőre, ahol nem találkozunk másokkal. Bővebben itt fejtjük ki, hogy mit tesz a mozgás az immunrendszeredért!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...