2020.05.18. 11:03:43 8981 291

Eper is, ketchup is! – Különleges recept a finom gyümölcsből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ketchup, akkor paradicsom, ha lekvár, akkor pedig eper. A kettő kombinációjáról eddig nemigen hallottunk. Pedig létezik, és érdekes, és még talán finom is. Mi az hogy talán? Mi az, hogy finom? Isteni!

Ketchup házilag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ketchup házilag

Ki mondta, hogy a finom húsok és a gyümölcsök nem kombinálhatóak? Gondoljunk csak az aszalt szilvával töltött husikra. De ez a szuper epres ketchup is remekül passzol a különféle húsokhoz. Az alapja ennek is a paradicsom, de az eper szuperül feldobja! Íme, a hozzávalók:

  • fél kg eper (megpucolva, félbe vágva)

  • fél kg paradicsom

  • 5 dkg nádcukor

  • 1 db hagyma

  • 1 evőkanál sűrített paradicsom

  • 1 dl ananászlé

  • 1 dl almalé

  • őrölt paprika

  • cayennebors

  • egy evőkanál almaecet

A cukrot egy edényben karamellizáljuk, majd rádobjuk a megpucolt, felkockázott hagymát és azzal tovább pirítjuk. Ehhez menjen egy evőkanál sűrített paradicsom, majd a fél kilogramm paradicsom, amit szintén megpucoltunk, felkockáztunk. Erre mehet fél evőkanál őrölt paprika, majd az 1 dl almalé és ananászlé. Az egészet fél óráig főzzük lassú tűzön, majd dobjuk bele az epret, borsot, almaecetet. Az egészet pürésítsük, majd érdemes egy szitán is átszűrni, hogy teljesen homogén masszát kapjunk.

Forrás: t-online.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.