2024.09.26. 17:56:29 4127 157

Élvezd a „tiltott gyümölcs” fogyasztásának jótékony hatásait
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A grépfrút egy alacsony kalória- és antioxidáns-tartalmú, tápanyagokban és rostokban gazdag gyümölcs, ami jótékony hatással van a szívre, erősíti az immunrendszert, támogatja a fogyást és több mint 15 vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Gyümölcs reggelire - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcs reggelire

E különös ízvilágú gyümölcsről kevesen tudják, hogy eredetileg a titokzatos „tiltott gyümölcsként” tartották számon. A neve, ami angol nyelvről szőlőgyümölcsként fordítható, lévén, hogy a jamaicaiak által megalkotott kifejezés arról árulkodik, hogy ez a citrusféle a szőlőhöz hasonló módon fürtökben nő. A gyümölcs „tiltott” mibenléte az 1750-es évekre vezethető vissza, amikor egy Griffith Huges nevű tiszteletes az Édenkertből ismertté vált jó és rossz tudás fája, illetve annak eredete iránt kezdett érdeklődni, és úgy gondolta, hogy ez a citrusféle lehetett az édenkertbeli titokzatos fa termése.

A grépfrút egészségügyi előnyei között szerepel, hogy rendszeres fogyasztása segíthet az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség megelőzésében. Ezt erősíti meg egy 2006-os tanulmány, melyből kiderült, hogy azon emberek körében, akik naponta fogyasztottak grépfrútot figyelemre méltóan csökkent az inzulinrezisztencia. Értékes tápanyagainak (pl. magas káliumtartalmának) köszönhetően jótékony hatást gyakorol a szív egészségére. Csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, továbbá elősegíti a bőr egészségének megőrzését. Kiváló forrása az A- és C-vitaminnak.

A lassan felszabaduló tápanyagokat biztosító, azaz alacsony glikémiás indexű citrusféle, akár a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát is képes csökkenteni. Ez utóbbi hatás a naringin-tartalmának köszönhető, amely összetevő egy természetes flavononféle, ami leginkább a citrusfélékben lelhető fel.

A grépfrútra sokan nemes egyszerűséggel „fogyókúrás gyümölcsként” is hivatkoznak, ugyanis segít javítani a vérnyomást, valamint a vér lipidszintjét, hosszú távú előnyöket biztosítva a súlykontrollban.

Egy AHA (American Heart Association) tanulmány szerint a citrusfélékben fellelhető flavonoid vegyületek nagy eséllyel csökkenthetik a nők körében leggyakrabban jelentkező ischaemiás stroke kockázatát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...