2022.11.20. 15:10:58 7259 295

Előzd meg a memóriazavart!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mai stresszes, rohanó világunkban - amikor szinte az alvásra sem jut elegendő idő- sok esetben tapasztalhatjuk a memóriavesztés tüneteit. Sokszor elfelejtünk dolgokat? Többször előfordul, hogy nem jutnak eszünkbe szavak? Ilyenkor érdemes az aktív életvitel mellett természetes megoldásokhoz nyúlni, amelyek segítenek a memória erősítésében. Íme pár hasznos növény, amelyek fogyasztásával serkenthetjük az agyunk működését.

Memóriazavar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Memóriazavar

Spenót

A spenóttól nem csak erősek leszünk, mint azt a méltán híres Popeye meséből megtudhattuk. Hanem a spenót a leginkább ajánlott növény a memóriánk megőrzésének védelme szempontjából. A lutein, ami nagy számban van jelen a spenótban, kifejezetten jó agysejt védőként működik. Továbbá a folsav tartalma is segít megelőzni a memória elvesztését, sőt hatásosan növeli a koncentrációs képességünket. Mivel a spenótot általában főzelékként készítjük el, amihez elengedhetetlen a fokhagyma, így egy tökéletes memóriajavító kombót hozunk létre. Ugyanis a fokhagyma érrendszer védő hatású, amely szintén hozzájárul az agyunk megfelelő működéséhez.

Áfonya

Az áfonyáról úgy tartják, hogy pozitív hatással van a tanulási képességünkre, az idegsejtek közötti jobb kapcsolat megteremtésére. Ezt leginkább a magas antocianinok tartalmának köszönhetjük. Ezáltal pedig kifejezetten jó hatással van a kognitív funkciókra. Általában véve a sötét bogyós gyümölcsök előnyös hatással vannak a vérkeringésre és az erek állapotára, így az agyi erek karbantartásában is kiemelkedő szerepük van. Érdemes ezekből a gyümölcsökből rendszeresen fogyasztani.

Dió

Vajon véletlen lenne, hogy a dió formája hasonló az agyunk formájához? Egy dolog biztos, a dió tökéletes tápanyagforrás az agy számára. A magas Omega-3 zsírsav – és E-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti és segíti az emlékezetünket. A dió fogyasztása rendkívül hatékonyan veszi fel a harcot a kognitív romlással szemben. A szellemi frissességünk érdekében érdemes naponta 10-20 szemet fogyasztani belőle.

Forrás: gyogynovenysziget.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...