2020.12.13. 16:34:38 15994 331

Elmondjuk, miért főzz újra disznózsírral!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy korábbi kutatás alapján azt gondolták a zsírról, hogy nagyban felelős a koleszterinszint megemelkedéséért és a szívre is károsan hat, ezért manapság teljesen száműztük a konyhánkból ezt a remek élelmiszert. Pedig a testünknek nélkülözhetetlen elemek találhatók a „jóféle” zsírokban.

Sertéssült - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sertéssült

A nyolcvanas években Amerikából indult az az elmélet, hogy a zsírral készült ételek károsak az egészségre nézve. Ugyanis azt gondolták, hogy az elhízásért és az érrendszeri problémákért a disznózsír a felelős. Ekkor kezdett elterjedni az olajjal való főzés, aminek hatására ma már szinte teljesen eltűnt a fejlett országokban a disznózsír a konyhából, és helyette az étolajat kezdték használni. Az évek múlásával bebizonyították, hogy az étolaj nem is olyan egészséges a szervezetünknek, mint korábban gondolták.

Nem a zsír a felelős az elhízásért

Mára már a diatetikusok is egységesen nyilatkoznak arról, hogy az elhízásért és a szívbetegségekért nem a zsír fogyasztása okolható, hanem a túlzott cukor és finomított szénhidrát felhasználása. Hiába szoktunk le a zsírral való főzésről, a betegségek ennek ellenére évről évre egyre több embert érintenek. Egyértelműen bizonyított, hogy a zsír egészségesebb az étolajnál, ugyanis az utóbbi telítetlen zsírsavakat tartalmaz és a környezetet is szennyezi. Tény, hogy az étolaj felhasználása jóval könnyebben kezelhető, ám azt ne felejtsük el, hogy a zsírban készült ételek, nemcsak ízletesebbek, de kedvezünk vele a szervezetünknek is. Az agynak, a szívnek és az emésztésnek is szüksége van zsiradékra, de kifejezetten természetes formában, nem finomított olaj formájában.

Zsír szerepe az egészségünkre

Az agyunk a legzsírosabb szervünk, ezért a jó közérzetünkhöz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű jó koleszterin és esszenciális zsírsavak jelenléte, ugyanis ezek hozzájárulnak a szerotonin nevű hormonunk szinten tartásához, amire azért van szükség, hogy az agyi idegeink hatékonyan tudjanak működni. A depresszió egyik fő ellensége.

A zsír sokkal több ideig biztosít energiát a szervezetünknek.

A sejtfalak külsejét zsírmolekulák alkotják.

Ne feledjük, több vitamin is zsírban oldódik. Segíti ezen vitaminok felszívódását (E-Vitamin; D-Vitamin; K-Vitamin; A-Vitamin). A csontunknak is nagy segítség, hiszen segíti a kalcium beépülését.

Jobb immunrendszer és kórokozók elleni védelem. Egyes telített zsírsavak tartalmaznak mirisztinsavat, amely méltán híres az antibakteriális, vírus és gombaellenes tulajdonságairól.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...