2020.05.08. 17:00:21 11337 336

Elképesztően gyönyörű desszert: epres-bodzás panna cotta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A panna cottát mi csak Panninak becézzük a gyerekekkel. Ha ezt a nevet használjuk, akkor ez egy epres-bodzás Panni, ami bizony nemcsak gyönyörű, hanem finom és rendkívül egyszerű elkészíteni is. Szóval Panni készítésre fel! Irány a természet: szedj hozzá bodzát, s szerezz egy kis epret!

Epres-bodzás pannacotta | gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres-bodzás pannacotta | gizi-receptjei.blogspot.com

Epres-bodzás panna cotta

Hozzávalók a bodzás-epres réteghez:

  • 2 db nagyobb bodzavirág
  • 20 dkg eper
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek kristálycukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 dl víz
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
  • 4-5 nagyobb szem eper felszeletelve

Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel.

A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat és citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb. 10 percig.

Ezután turmixoljuk le, majd egy szitán szűrjük, passzírozzuk át.

A 0,5 dl vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a bodzás-epres léhez és keverjük alaposan össze.

Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túl lógjon a formán, majd öntsük bele a zselatinos keveréket, és tegyük be a hűtőbe hogy megdermedjen.

Kis csészékbe is adagolhatjuk, akkor csak kanalazni kell, mint a Panna Cottát általában.

Amikor megdermedt, vegyük ki a hűtőből és szép sorba rakjuk rá a felszeletelt epret.

Vaníliás-tejfölös réteg hozzávalói:

  • 3 dl tejföl
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 1,5 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Kell még majd pár darab babapiskóta a panna cotta tetejére.

A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és citromlevet, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a tejfölös keverékhez és szintén keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tejfölös-zselatinos keverékhez.

Ezután egyenletesen öntsük rá a formában lévő megdermedt zselés eperre, majd rakjuk ki a tetejét babapiskótával. (a babapiskótát kicsit nyomjuk bele...)

Ezután hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, majd tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe hogy kellően megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a megdermedt panna cottát a hűtőből, majd borítsuk át egy tálcára. Ezután ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!