2022.03.28. 15:24:41 7165 236

Életmódváltás? Te is meg tudod csinálni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igen, eddig bírtuk a téli semmittevést. Ez van. Ez a nagy harci helyzet és nem, egyáltalán nem viccelünk. Szóval, teljes életmód fegyverkezésre fel és előre! Na, de hogyan?

Gyümölcsök, edzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsök, edzés

A dolog nem is olyan pofonegyszerű, mint amilyennek első hallásra tűnik. A januári fogadalmakról megvan a véleményünk. Ugye ez eddig neked sem működött? Na látod, ebben egyáltalán nem vagy egyedül. Ha ez most megnyugtat, akkor lélegezz csak fel, és kezdd el a legelején, de csak lépésről lépésre. Először is vedd komolyan saját magadat. Most őszintén, mikor voltál utoljára orvosnál? Nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni, de az éves kontroll sosem árt. Szóval irány a háziorvos. Nem árt egy általános állapotfelmérés, labor, majd a szükséges rutin tumorszűrések. Ez mindenkinél alap kell, hogy legyen. Rengeteg probléma még időben megelőzhető, ha csak egy kicsit odafigyelünk. Természetesen elhisszük, hogy te jól érzed magadat, és esetleg a Covidon is minden nehézség nélkül átestél, szinte meg sem érezted, na de azért az ördög nem alszik. Jobb a békesség, meg a biztonság. Azt ugye tudod, hogy a Covidnak, bármilyen jól is végződött számodra egy esetleges fertőzés, még több hónappal később is lehetnek komoly szövődményei. Szóval ebben sem viccelünk. Ne kockáztass azzal egy esetleges rosszullétet, hogy nem vizsgáltatod ki magadat egy erősebb edzésterv indítása előtt.

Miután alaposan kivizsgáltak és meggyőződtél arról, hogy bírni fogod a terhelést, azt ajánljuk akkor se ajtóstul rohanj a házba... akarom mondani az edzőterembe. Csak lassan a testtel. Ha túl gyorsan indítasz, azzal csak azt éred el, hogy lesérülhetsz és akkor bizony hosszabb időre lőttek minden edzésnek. Erre semmi szükség. Meg arra sem, hogy körülbelül három nap alatt feladd az egészet, mert sikerül azonnal úgy leterhelned magadat, hogy fel sem bírsz majd kelni az ágyból az izomláztól. Vontatókötéllel se húznak majd vissza ezek után a gépekhez, nemhogy életmódváltásra adnád a fejedet. Szóval, csak csigavér és nyugalom. Előbb tervezz! Hogyan?

Nézz meg néhány könnyebb edzés videót. Jógázz, tornázz, végezz néhány saját testsúlyos gyakorlatot. Ha tudsz és szeretsz, kezdj el lassan kocogni vagy bringázni. Természetesen ezt se úgy tedd kérlek, hogy szó szerint beesel a sok kilométeresre tervezett célba, majdnem félholtan. Szigorúan csak annyit, amennyit még kényelmesen bírsz távban. Ne többet! Vegyél elő egy erre a célra szánt füzetet és minden egyes edzés adatot dátummal jegyezz fel. Ez fontos. Ne lehetetlent tervezz.

Csak egy úgynevezett hozzávetőleges terved legyen. Körülbelül mit, milyen eredményeket szeretnél elérni, nagyjából mennyi idő alatt. Ezt bonts rövidebb szakaszokra. De előre szólok, ez sem szentírás, csak iránymutató. Ha ettől is eltérsz, az sem bűn, de igyekezz tartani magadat a kitűzött céljaidhoz. Ha először túl szigorú vagy saját magaddal, ha nem éred el, amit szeretnél, sokkal erősebb lesz a kudarc érzése és fel fogod adni. Ezzel pont ezt szeretnénk elkerülni. Itt most a hosszú táv és a kitartás hozza majd meg a magadtól elvárt eredményt. Érdemes a füzetbe feljegyezni azt, hogy időnként, ha elérsz egy sikerszakaszhoz, mivel fogod megjutalmazni magadat. Ez nagyon fontos. A legfontosabb az egészben. Ha nem tudod miért csinálod, akkor el se kezd, nem érdemes. Mi lehet ez a jutalom? Bármi! Ha diétázol is az edzés mellett, ami nagyon fontos természetesen, akkor ilyenkor megjutalmazhatod magad egy kevés nasival.

Nem, nem három emeletes oroszkrém tortára gondolok, ne örülj. Valami olyan nasira, ami ugyan egészséges, de mégis valami kis plusz élvezetet nyújt számodra, amiért érdemes küzdened. Nagyobb jutalommal is meglepheted magadat. Lehet ez egy dögös ruha, ami egy kicsit szűk. Ha elég ügyes és kitartó vagy, pont bele fogsz férni, és ennél nagyobb jutalmat elég nehéz kiagyalni. Még nagyobb cél is lehet a motivációd. Egy wellness hétvége a pároddal, ahol már az új dögös bikinidben feszíthetsz mellette. Érzed a súlyát, ugye? Vagy, akár egy külföldi nyaralás, ahol együtt ünnepelhetitek az életmódváltásban elért sikereidet. Szóval, az ötletek tárháza végtelen. Találd ki számodra mi a legmotiválóbb ötlet, és vágj is bele. Hamar itt lesz a strandszezon. Le ne maradj!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...