2019.12.27. 18:01:02 10365 358

Együk magunkat vékonyra és egészségesre az újévben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Ez a szelet bejgli még belefér, mert jövőre majd úgyis lefogyok.” Ezennel az újévi fogadkozások időszakát meg is nyitottuk. :) De nem kell, hogy 2020-ban ez üres ígéret maradjon, mivel a természet ajándékai, az ízletes zöldségek a segítségünkre sietnek.

Egészséges étkezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges étkezés

Én a karácsonyi nagy evészetek után kimondottan nem keresem a húsételek elfogyasztását, nagyon várom az újévi lencsét. Tudjátok, mi a legjobb a zöldségekben? Minél többet eszünk belőlük, annál jobb hatással vannak az egészségünkre! Ameddig nem teremnek meg frissen, addig pedig éljünk a hozzáadott cukor és nátrium nélküli konzervekkel, illetve a gondosan fagyasztottakkal.

Melyek a leginkább egészséges zöldségek?

Brokkoli – Pároljuk vagy fogyasszuk nyersen, hogy hozzájussunk a fontos mikrotápanyagokhoz.
Cékla – Antioxidáns tartalma miatt pozitív hatással van az oxidatív stresszre. Ha nem szeretjük az ízét, süssünk belőle sütit!
Gomba – Pozitív hatással van a testtömegre és a szív egészségére.
Hagyma – A benne lévő flavonoidok javítják a mentális és fizikai teljesítményt.
Karfiol – Extra C-vitamin, kálium és bónuszként omega-3 is jut a szervezetünkbe, ha bevonjuk a napi menübe.
Kelkáposzta – Fél csészényi fedezi belőle a napi K-vitamin ajánlott mennyiségének 440%-át! Lencse – Fehérje, rost és vas.
Padlizsán – A padlizsán sokoldalúságán csak az tesz túl, hogy vegyületei segítik a szív egészségének megőrzését.
Sárgarépa – Az A-vitamin jó a látásra, salátában aprítva és turmixokba keverve is fogyaszthatjuk.

Spenót – Az ajánlott napi A-vitamin mennyiség több mint felét biztosítja belőle egy adag.
A zöldségek elengedhetetlenek a hidratációhoz és a megfelelő emésztéshez, ugyanakkor minőségi üzemanyagot biztosítanak a szervezet pozitív baktériumainak.
Viszont a hőkezelésükkel nagyon vigyázzunk, nehogy kifőzzük belőlük az értékes tápanyagokat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...