2015.04.09. 11:01:27 10421 289

Egyszerű medvehagyma krémleves
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a medvehagyma szezon! Ismerj meg egy újabb finomságot, amivel becsempészheted a medvehagymát a mindennapokba! Ez a krémesen lágy leves finom és laktató is. Jól fog esni egy könnyű, húsmentes fogás a bőséges húsvéti sonkalakoma után.

Medvehagyma krémleves | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Medvehagyma krémleves | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Burgonyás medvehagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • szerecsendió (el is hagyható)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek olaj
  • 1 l víz

Elkészítés

A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát, és a medvehagymát vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a krumplit is.

Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a leveskockát, és egy késhegynyi szerecsendiót, majd főzzük puhára.

Amikor a krumpli puhára főtt, vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, és kevergetve főzzük még 1-2 percig.

Közben 1-2 szelet kenyeret vágjunk fel kisebb kockákra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután spricceljük meg olívaolajjal, majd előmelegített sütőben, süssük pár perc alatt szép pirosra, ropogósra.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg a ropogósra sütött kenyérkockával, és úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.