2023.03.12. 11:00:04 6829 289

Egyszerű, de nagyszerű köret – Némi olaszos csavarral
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A krémes krumplipüré telitalálat általában minden korosztálynál, hiszen az idősebbek is szeretik, és a gyerekeket is le lehet venni a lábukról vele. Sőt, a háziasszonyos is csípik, hiszen nem kell túl sokat bíbelődni az elkészítésükkel. Hámozás, főzés, szűrés, pürésítés – ha dióhéjban akarnánk összefoglalni a készítését.

Krumplipüré - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krumplipüré

Mondjuk, kifejtve sem sokkal bonyolultabb a krumplipüré elkészítésének leírása.:-) Ha feldobnád ezt a népszerű köretet, íme, a bazsalikomos változat. Ennek hozzávalói:

  • 36 dkg burgonya

  • 1,25 dl tej

  • 1 evőkanál vaj

  • fél csokor bazsalikom

  • só, szerecsendió ízlés szerint

A burgonyát hámozd meg, majd sós vízben tedd fel főni. Addig maradjon a tűzön, amíg teljesen meg nem puhul. Ha kész, szűrd le. A bazsalikomot szeld apróra, a tejet pedig langyosítsd meg. A krumplit törd össze, majd öntsd rá a meleg folyadékot és tedd bele a vajat. Ezzel alaposan keverd össze, majd botmixerrel pürésítsd az egészet úgy, hogy krémes állagot kapjon. Az egészet ízesítsd sóval, szerecsendióval, majd szórd meg az apróra vágott bazsalikommal. Végül keverd össze újra jó alaposan. Tálald a szokásos módon!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...