2020.09.09. 11:32:25 9954 282

Egyszerre sós és édes! Jöhet egy ínycsiklandó vacsora sült édesburgonyából?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szereted a „ham & eggs” nevű, kivételes sóssága miatt leginkább reggelinek ajánlott ételkompozíciót? Nos, most itt az ugyancsak laktató, de kevésbé sós tojásos étel, ami vacsorára is bevállalható… ha mondjuk, lefekvésig még kellene egy kis extra energia.

Édesburgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Édesburgonya

Ropogós és lágy textúrák, édes és sós ízek: igazi mesterművet hozhatsz létre egy óra alatt hétköznapi alapanyagokból, ha valami mással lepnéd meg párodat egy ráérősebb este, amikor nem terveztek nagyon korán lepihenni. (Természetesen bármely más napszakban is fogyasztható ez az étel!)

Sült édesburgonya

*-Hozzávalók egy két személyre:**

  • 2 édesburgonya,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 150 gr gomba,
  • 100 gr füstölt kolbász,
  • 2 nagy tojás,
  • fél marék korianderlevél,
  • őrölt piros paprika,
  • bébispenót, madársaláta vagy egyéb gyenge salátalevelek.

Elkészítése:

Melegítsed elő a sütőt 200 fokosra, és süsd fóliával bélelt formában bő 30 percig az édesburgonyákat egészben. Amikor már szinte készek, kezd el megdinsztelni a megtisztított, darabokra vágott gombát, majd tartsd melegen egy tálkában. Most következhet a karikákra szelt kolbász megpirítása a gomba után megmaradt olajban – ha az kevés, jöhet hozzá plusz olívaolaj. Az elkészült kolbász mehet a gombához, majd még egyszer használandó a serpenyő: süss benne 2 tükörtojást az ízlésetek szerint.

Készíts elő két tányért, amiket kibélelhetsz megmosott és lecsepegtetett zöld levelekkel. Ezeken állítsd össze a vacsorára szánt fogást. Az idő közben megfőtt édesburgonyákat óvatosan nyisd ketté, majd oszd el rájuk a kolbászos-gombás keveréket. A fűszerezést se felejtsd el! Bors és só, ez utóbbi csak csínjával, mert a kolbász kifőtt leve elég ízt ad az édesburgonyának is. Morzsolj az ételre koriandert is, ha szeretitek. Ennek tetejére kerül a tükörtojás.

Amennyiben ez még így nem lenne elég, hintsd meg az étel tetejét őrölt piros paprikával. A vacsora ezennel tálalva!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...