2024.04.21. 08:39:48 5589 214

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!” – Méghozzá ezért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár nehezen vesszük rá magunkat a rendszeres sportra, mindenképpen érdemes erőltetnünk, hiszen a heti többször végzett testmozgás, legyen az futás, kerékpározás, csak a javunkra válik. És hogy miben változhat meg az életünk, ha a sport a mindennapjaink része lesz? Íme, néhány igencsak nyomós érv!

Rendszeres sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszeres sportolás

Nem kell nagy dolgokra, bonyolult gyakorlatokra, nehéz súlyok emelgetésére gondolni, már napi negyed óra séta is csodákra lehet képes! A magas intenzitású intervall edzések (vagyis a HIIT) lényege, hogy egészen rövid idő alatt (akár „csak” 15-20 perc) végzel el átmozgató, minden izmot jócskán megdolgoztató mozgást. Az időtakarékosság mellett még rengeteg előnye van ennek a mozgásfajtának (is):

  • Ég a zsír! A HIIT edzések egyik nagy előnye, hogy nem csak az edzés alatt, hanem után is zsírégetésre készteti a testet. Ezek mellett az anyagcserét is pörgeti.

  • „Remek a hangulatom!” A rendszeres mozgás nem csak a testedre, hanem a lelkedre hangulatodra is jó hatással lesz. Tudod, mozgás közben termelődik az a bizonyos boldogsághormon is!

  • Több lesz a szülinapod!:) Bizony, ha odafigyelsz arra, hogy rendszeresen mozogj, azzal meghosszabbíthatod az életed! Sőt, egy sokkal minőségibb életet élhetsz majd, hiszen a sportnak köszönhetően kiegyensúlyozottabb, aktívabb, boldogabb leszel! A HIIT edzések csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának kockázatát!

  • „Forever young!” Na jó, azért örökké nem maradunk fiatalok, de tény, hogy a rendszeresen végzett, magas intenzitású feladatok lassíthatják a sejt szintű öregedést. Úgyhogy, a gyertyák csak gyűlnek a tortádon, de Te szinte alig-alig öregszel!:)

  • Okosabb is lehetsz! Kutatások szerint a rendszeres testmozgás jó hatással lehet az intelligenciánkra is! Egy tanulmány résztvevőivel bizonyították, hogy egy intenzívebb edzés után a kognitív képességekben pozitív változás állhat be.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...