2018.09.16. 10:55:13 9545 299

Egy kicsi mozgás, és ami utána jön – Ezek itt mindenképpen legyenek rajt a listádon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan a gyakorlatok közben, a saját izzadtságunkban tocsogva nem az jár a fejünkben, hogy bizony ez a világ legjobb elfoglaltsága, de az edzés végén mégis elégedetten nyugtázzuk: igen, ma is megcsináltuk, igen, ma is tettünk valamit az egészségünkért.

Edzés után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Edzés után

Aztán persze néhányszor hajlamosak vagyunk a nagy „büszkélkedés” közepette egy másodperc alatt szinte semmissé tenni az előbbi erőfeszítéseinket! Mert bizony vannak dolgok, amiket tilos egy-egy edzés, bármilyen fajta testmozgás után elkövetnünk.

Ha már „égett a zsír”…

… akkor semmiképpen ne fogyassz edzés után, utánpótlás gyanánt, vagy csak úgy valamilyen kalóriadús, zsírban tocsogó „fincsiséget”. Különben minek is volt ez előző szenvedés…?

A semmi sem túl jó!

Az, hogy kerüld a zsíros fogásokat, az nem azt jelenti, hogy ne egyél semmit! Pótold az elveszített folyadékot, energiát, fehérjében gazdag ételekkel! Ha az edzés után 2 óráig nem eszel semmit, az bizony nem segít az izmaid fejlődésében!

Amiről semmiképpen ne feledkezz meg!

A nyújtásra, lazításra mindenképpen szakíts időt edzés után, különben az izmaid, ízületeid bánják majd!

Pihensz Te eleget?

Az lehet, hogy imádsz mozogni, rajongója vagy a mindenféle alakformálóknak, viszont az izmaidnak, ízületeidnek, testednek szüksége van regenerációra, pihenésre. Így egy-egy edzős nap közé iktass be pihenőnapot is! Ezen kívül ne feledkezz meg a megfelelő mennyiségű alvásról sem! Legalább olyan fontos, mint a rendszeres testmozgás!

Egy zuhany sem árt!

Ne csak azért, mert a nem kevés izzadással, a méreganyagok távozásával némi illatanyag is elhagyja a tested, hanem azért, mert az izzadt testünk könnyebben lehet bacik melegágya. Bőrünkön is hamarabb jelennek meg pattanások, egyéb „bőrbajok”.

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...