2024.01.03. 08:34:23 6588 256

Egy francia kedvenc a konyhában, ez a rillette
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rillette egy francia konyhaművészeti fogalom és étel neve. Ez egy konfitáláshoz hasonló tartósítási metódus; hús vagy hal lassú főzése után ezeket pépes állagúra zúzzák és így kenhető ételt varázsolnak belőlük. Leginkább disznóhúsból vagy kacsából készül, bár egyéb alapanyagok is ízlés szerint felhasználhatók.

Rillette - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rillette

A rillette készítése általában a következő lépéseket foglalja magában:

Hús előkészítése: A húst apró kockákra vágják, és fűszerekkel, sóval, borssal ízesítik.

Lassú főzés: A húst hosszú időn keresztül, alacsony hőmérsékleten főzik zsírban vagy olajban. Ez a lassú főzési folyamat lehetővé teszi a hús lassú széthullását és a zsírban való pácolódását.

Zúzás és pürésítés: A húst lehűtik, majd kézi vagy gépi eszközökkel pépesítik. A cél az, hogy egy krémes, pépes állagú masszát kapjunk.

Tárolás: A kész rillette-t üveg vagy kerámia edényekben tárolják, gyakran a tetejére öntik a főzés során keletkező zsírt, ami segít hosszú ideig eltarthatóvá tenni az ételt.

A rillette-t általában kenyérrel vagy pirítóssal tálalják, és egyféle hideg előételként szolgál. A kacsarillette és a disznóhús-rillette a legelterjedtebb. Készítése hagyományosan egyfajta tartósító módszer volt, amely lehetővé tette a hús hosszú távú tárolását.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...