2021.03.21. 14:18:39 8827 282

Egy finom zöldségköret jöhet? – Tippjeinkkel pikk és pakk, elkészül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amellett, hogy egészségesek és finomak, nem kevés változatosságot hozhatnak táplálkozásunkba a zöldségek. Ehetjük őket nyersen, egy mutatós salátaként elkészítve, vagy főzve, sütve, párolva, köretként is. Tippjeinkkel finomat főzhetsz, és akár még spórolhatsz is!

Zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségek

Íme, néhány nagyon hasznos jó tanács, ha a zöldség naponta része az étkezésednek. Kedvcsináló, ha még csak tervezed, hogy rendszeresen fogyasztod őket.

  • Időt és energiát is spórolhatsz, ha egy nagyobb edényben, serpenyőben egyszerre több fajta zöldséget párolsz.

  • Ne felejtsd a fedőt! Főzéskor, pároláskor mindig használj fedőt! Tedd az edényed tetejére, így a bent maradt pára is puhítja zöldségeket. Több vitamin, ásványi anyag marad így ezekben a finomságokban.

  • Legyen megfelelő a méret! Mindig a főzni kívánt étel mérete, mennyisége szerint válassz edényt. Ne legyen se túl kicsi, se túl nagy a lábasod, fazekad.

  • Használj kevesebbet! Főzés helyett inkább párold a zöldségeket! Használj kevesebb vizet, így nem „áznak ki” a zöldségeid, jobban megőrzik vitamin- és ásványi anyag tartalmukat.

  • Ha főzőlapod van, használd ki! Méghozzá a maradék hő energiáját! Érdemes még akkor lekapcsolni a lapot az edény alatt, amikor a zöldségek még nem teljesen puhák. A maradék hő még elég melegen tartja az főzőedényt ahhoz, hogy a benne lévő finomságok elkészüljenek.

  • Hogy minden olajozottan menjen, tégy egy kevés olajat a zöldségek főző/pároló vizébe. Az elkészítési idő lerövidülhet, valamint a zöldségek is ízletesebbek lesznek a kevés zsiradéktól.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...