2022.02.22. 17:25:00 8911 260

Egy alaprecept, kétféle íz: Angol puding a leggyorsabban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idő hiánya nem akadályozhatja meg, hogy angol pudingot készítsünk. Ez a mikrohullámú sütőben seperc, azaz 10 perc alatt elkészíthető az alap citromos puding, ami könnyen csokoládés ízűvé alakítható.

Csokis puding tejszínhabbal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokis puding tejszínhabbal

A gyors puding receptje könnyen megduplázható és könnyen felezhető, az elkészült sütemény pedig lefagyasztható. Két klasszikus ízben is kipróbálhatod, ha hirtelen valamilyen édességre vágyna a család. A desszertnek azonban van két különleges hozzávalója, amiket nem biztos, hogy be tudunk szerezni a sarki boltban, viszont elkészíthetjük mi magunk is.

Angol citromkrém

3 db citromot megmossunk, szárazra töröljük, és lereszeljük a héját úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele, majd kifacsarjuk mindet. A citromléhez adjunk hozzá 150gr cukrot és 3 db felvert tojásokat, majd vízgőz felett keverjük habverővel addig, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor a tűzről levéve adjunk hozzá 150 gr szobahőmérsékletű vajat, valamint a lereszelt citromhéjat. A krémet üvegbe töltjük, és hűtőbe tesszük miután kihűlt.

Créme fraiche

0,33 l - legalább 30%-os, jó minőségű, nem tartósított - tejszínt összekeverünk 150 gramm probiotikus joghurttal. Lezárt edényben kb. 38 órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy végül egynemű krémet kapjunk, amit aztán hűtőben tároljunk.

Citromos angol puding

Hozzávalók:

100 g porcukor
100 g lágy vaj
100 g liszt
sütőpor
2 tojás
1 citrom héja
1 tk. vanília esszencia
4 ek. angol citromkrém
crème fraiche vagy fagylalt, tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A cukrot, a vajat, a lisztet, a tojást és a citromhéjat a vaníliával krémesre keverjük, majd belekanalazzuk egy közepes mikrohullámú sütőben használható sütőtálba. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton 3 percig süssük, majd hagyjuk 1 percig állni.

  2. Közben az angol citromkrémet 30 másodpercig melegítsük mikrohullámú sütőben, majd keverjük simára. Öntsük rá az elkészült puding tetejére, és tálaljuk egy kanál créme fraiche-val vagy egy gombóc vanília, esetleg citromos fagylalttal.

Csokoládés angol puding

A citromhéj helyett használjunk 25 gr kakaóport a piskóta keverékbe, majd vágjunk durvára 25 gr csokoládét, és azt is keverjük bele a tésztába. Folytassuk az elkészítést az előzőekben leírtak szerint, és az angol citromkrém helyett öntsünk csokoládészószt a pudingra. Fagylalttal vagy créme fraiche-val tálaljuk.

Forrás: www.bbcgoodfood.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...