2015.10.13. 18:00:47 10893 264

E-számok – Hol ellenőrizhetem, hogy biztonságos-e?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

"Hű, mennyi E van benne, ez csak rossz lehet!" Te is rettegsz az E-számoktól? Pedig még az aszkorbinsavnak, azaz a C-vitaminnak is van ilyen jelölése, hiszen ez kötelező az összes élelmiszeripari adalékanyagnál az EU-ban. Igaz, valóban vannak kockázatos adalékok, de nem minden E-től kell rettegni.

E-számok, élelmiszer-adalékanyagok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com E-számok, élelmiszer-adalékanyagok

A Tudatos Vásárló (tudatosvasarlo.hu) egy hatalmas adatbázist gyűjtött össze az E-számokról, ahol nem csak azt tudhatjuk meg, hogy melyik kód mögött milyen anyag rejtőzik igazából, hanem arról is információval szolgálnak, hogy a kérdéses anyag használata jár-e valamilyen kockázattal. Nemcsak a bizonyított, hanem a feltételes kockázatokról is képet kaphatunk, így az olyan örök kétkedők is, mint én, biztonságban érezhetik magukat.

Ellenőrizd az adalékanyagokat!

Az adatbázist ezen a linken éred el>> Itt rákereshetsz az adalékanyag nevére, az E-számra és a típusra is. Ha megjelent az E-szám, akkor a linkre rákattintva részletes információkat olvashatsz annak előállításáról, általános felhasználásáról és arról is, hogy mennyire biztonságos.

Mire érdemes rákeresni?

Az adatbázis rendkívül hasznos, és könnyedén ellenőrizheted vele a naponta fogyasztott élelmiszerek adalékanyagait. Érdemes a felvágottak, a májkrémek, a tasakos levesek, a különböző fűszersók, készételek, süteményporok, krémporok, csokoládék, kekszek stb. adalékanyagait leellenőrizni, ha kétségeid vannak.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...