2019.05.19. 13:36:08 9053 275

Diétáznál? – 4+1 ok, ami megakadályozhatja a sikert
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már a könyökünkön jön ki, hogy bikinialak így, meg bombaforma úgy, és így fogyókúra meg úgy fogyókúra. Közben meg tudjuk, érezzük, hogy ez így nem jó, és nem a szuper test miatt szeretnénk megszabadulni néhány kilótól, hanem hogy egészségesebbnek, fittebbnek érezzük magunkat.

Diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta

Azt is tudjuk, hogy egy rövidke fogyókúrával nem megyünk sokra, hiszen a tartós sikerért életmódváltásra van szükségünk. Ami nem azt jelenti, hogy most aztán életünk végéig sanyargatnunk kell magunkat! Ha 90 %-ban odafigyelünk az táplálkozásunkra, az már jóval több, mint fél siker. Ha még egy kis, és lehetőleg rendszeres testmozgást is beiktatunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy testünk meghálálja ezt a törődést.

De miért adjuk fel egy idő után?

Mert igen, elindulunk egy úton, aztán egy idő után a lelkesedésünk alábbhagy, jönnek a kisebb vagy nagyobb kihágások, akár az étkezésben, akár a sportot illetően. Lehet, hogy valójában mi vagyunk az akadálya a saját sikerünknek. Bizony, nem árt egy kicsit rendszereznünk a gondolatainkat, mielőtt őrült életmódváltásba kezdünk.

Csak a negatívumokra koncentrálsz

Míg az elején nagy a lelkesedés, addig egy idő után már csak azt veszed észre, mit nem lehet. Mit nem ehetsz – és naná, hogy csak azokat kívánod, csak azok járnak a fejedben. Elfeledkezel azokról a dolgokról, amik nem tiltólistásak, és amik igenis jók, és finomak az új étrendedben. És egyáltalán, mi az, hogy tiltólista? Néha-néha azért belefér egy kis sütemény, csokoládé, vagy bármilyen, „húzósabb” étel. A lényeg, hogy tartsd az egyensúlyt!

És mi van a sporttal?

Míg az első pár hétben szinte berobbanunk a közeli fitneszterembe, vagy alig várjuk, hogy lábunkra húzzuk a futócipőnket, esetleg nyeregbe pattanjunk, addig alig néhány hét után már alább hagy a rajongásunk. De miért is? Mert azt gondoljuk, egyik napról a másikra jön majd az eredmény, a popsink feszes lesz, a hasunk lapos és „hatkockás”. Pedig idő kell ahhoz, hogy a rendszeres mozgás eredménye látható legyen az alakunkon.

Elfogy a türelem…

De el ám, méghozzá nagyon hamar! Mert eredményt szeretnénk, de most azonnal. És ha nem jön egyik pillanatról a másikra, akkor feladjuk, motiválatlanok vagyunk. Pedig ilyenkor pont a hirtelen jött siker az, ami nem a legjobb. A gyorsan elvesztett kilók hamar visszaugranak, ez pedig újabb motivációvesztéshez vezethet.

Még mindig a csodadiétákban bízunk

Nehéz összegyűjteni, pontosan hányféle, gyors fogyást ígérő kúra létezik már. Van, amelyik ezek közül már-már a ijesztő kategóriába sorolható. És persze azt gondoljuk, ha egy módszer ennek vagy annak a sztárnak, a szomszédnak, a legjobb barátnőnknek bevált, majd minket is sikerre visz. Ha pedig mégsem, kudarcként éljük meg, és feladunk minden próbálkozást. Pedig mindannyian egyediek vagyunk, a sablondiéták ritkán válnak be mindenkinél.

Még mindig az a legfontosabb, hogy jók nézzünk ki…

Igen, az a bizonyos bikiniforma, meg „bícsbádi”. Mert még mindig azt tartjuk a fontosnak, hogy hogy nézünk ki a strandon, hogy mutatunk ebben vagy abban a ruhában. Pedig a lényeg nem ez kellene, hogy legyen. A fontos az, hogy egészségesek legyünk, jól érezzük magunkat a bőrünkben. Az, hogy milyen jól mutatunk bikiniben, fürdőruhában, már csak kellemes mellékhatás kellene, hogy legyen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...