2024.06.14. 15:37:04 5968 198

Csodanövény az Aloe vera? + Hidratáló arcpakolás recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Aloe vera az egyik legrégebben ismert (gyógy)növény, ami a hagyományos és modern gyógyászatban, valamint a szépségiparban ugyancsak kiemelt helyhez jutott. Vajon a „sivatag liliomaként” ismert Aloe, minek köszönheti mai napig kikoptathatatlannak tűnő popularitását?

Aloe vera Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aloe vera Fotó:123rf.hu

A növény, ami számos terület és ipar szívébe belopta magát

A The Brainy Insights elemzése szerint a globális Aloe vera piac 2030-ra akár a 3,4 milliárd dollárt is elérheti. Számos egészségügyi előnye mellett olyan területeken is kiemelt helyhez jut, mint például az élelmiszeripar. Kozmetikai megközelítésben leginkább a bőrproblémák kezelésére használják, ugyanakkor kiemelik a fog- és ínyproblémák kezelésében nyújtott pozitív hatásait is. Az Aloe vera antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkező növény, amit a természetes termékeket előtérben részesítő, egyre tudatosabb vásárlók előnyben részesítenek.

Ez az évszázadok óta szinte változatlan népszerűségnek örvendő, egyébként a liliomfélék családjába tartozó növény az ókori egyiptomiak szemében nem kevesebbet jelentett, mint életelixírt. Zselé állagú levéltartalmában számos fitovegyületet kimutattak, melyek között vannak vitaminok, enzimek, ásványi anyagok, aminosavak egyaránt. Mind külsőleg, (sebek, égések, kiütések, bőrgyulladások stb.) mind pedig belsőleg (méregtelenítés, immunerősítés céljából) használható. A jellegzetes húsos és lédús levelű Aloe sokak kedvelt dísznövényeként is feltűnik.

A szinte mindenre jó Aloe vera

E „csodanövény” gyógyító erejéről szinte minden kultúra megbizonyosodhatott az emberi történelem folyamán. A történetek között azzal is találkozhatunk, hogy Kleopátra legendás szépségét a szamártejben történő fürdőzése mellett az Aloe vera fürdőnek is köszönhette, mely kombináció révén hosszú ideig meg tudta őrizni bőrének rugalmasságát, üdeségét. Állítólag a szeme fényét Aloe vera cseppekkel igyekezett még csillogóbbá és sugárzóbbá „varázsolni”.

Kolumbusz Kristófról pedig az a hír járta, hogy útjai során mindig volt nála Aloe – saját növénybesorolása szerint éppen ez volt az egyike annak a négynek, melyről úgy gondolta, hogy elengedhetetlen az emberek számára. Kolumbusz növényrangsora a következőképpen festett: a búza – ami táplál, a szőlő – ami megörvendeztet, az olíva – ami harmóniát teremt, és az Aloe – ami egészségesebbé tesz.

A bölcs Gandhi gyakran hosszúra nyújtóztatott böjtjei során élt ezen növény jótékony, erőt adó hatásával. Szinte hihetetlennek tűnik, hogy egyetlen növényről elmondhassunk olyan tulajdonságokat, mint a következők: méregtelenítő hatás, allergiás reakció csökkentése, vírus-, gomba és baktériumölő hatás, szervezet-méregtelenítő, reumás panaszokat és légzési nehézségeket enyhítő, égési sérüléseket gyógyító ismérv.

Hidratáló Aloe verás pakolás

A szívós növény bőséges „adakozó” is, hiszen a leveleiben található pH-érték a víznél háromszor gyorsabban szívódik fel, és nem párolog el könnyedén. Mindemellett pedig sejtanyagcsere-javító, és bőrfrissítő, bőrpórus-összehúzó képességgel is rendelkezik. Miért ne készítenénk belőle példaként egy nyugtató, hidratáló bőrpakolást magunknak. Íme egy lehetséges recept ehhez: 1 evőkanálnyi Aloe gél, 1 teáskanál méz és 2 evőkanál mennyiségű túró. Az alapanyagokat keverjük össze, vigyük fel az arcunkra (tiszta kézzel vagy ecsettel), és hagyjuk rajta 15 perc erejéig.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...