2021.11.11. 11:40:00 7989 259

Csípős idő? Jöhet egy forró leves (maradék) sült csirkehúsból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valamiért most nem úgy fogyott a grillcsirke, mint máskor? Ne áldozd be magad már megint, mint egyfajta családi “konyhamalac”! Adj új életet a maradék nyárson sütött szárnyasnak egy kiadós és tápláló leves formájában!

Csirkeleves gazdagon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirkeleves gazdagon

Ha a háztartásod tagjai szeretik a curry ízét, máris nyert ügyed van: csak fel kell oldanod a fűszer különleges ízét, hogy a bő fél óra alatt elkészíthető leveseddel levehess mindenkit a lábáról.

Csirkés tészta leves curryvel

Hozzávalók:

1 ek. olívaolaj
1 db kisebb fej vöröshagyma
2 tk. curry por formában
5 csésze csirkehús alaplé (vagy szárnyas leveskockából)
225 gr felkockázott sárgarépa
1 csésze rövid tészta pl. ditalini
3 csésze grillezett csirke hús darabolva
2 csésze bébispenót
2 ek. frissen facsart citromlé
só, bors

Elkészítés:

  1. Egy főzőedényben melegítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, amit 3-5 perc alatt pirítsunk is meg. Amikor megpuhult, tegyük bele a curryt és folytonos keverés közben várjuk meg, míg kb. fél perc alatt illatos nem lesz.

  2. Ezután öntsük fel az alaplével és kezdjük el főzni benne a felszelt sárgarépát is. Kb. 10 percen át forraljuk gyakran kavargatva. Keverjük bele a levesbe a tésztát is és újabb 10 perc alatt főzzük puhára a répával együtt.

  3. Ha a levesbe tett hozzávalók már megpuhultak, adjuk hozzá a grillcsirke darabokat és a citromlevet, a bébispenóttal egyetemben. Ezután ízlés szerint tovább fűszerezhetjük a levest, majd vegyük le a tűzről, amikor a spenótlevelek már megfonnyadtak.

  4. Tálaláskor kínálhatunk hozzá - pirított - naan (indiai) kenyeret, hogy az étel még tartalmasabb legyen. Vagy tálalj mellé saját készítésű lepénykenyeret, azaz csapátit!

Csapáti lepénykenyér

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

25 dkg lisztkeverék (fele sima búzaliszt, másik fele teljes kiőrlésű búzaliszt),
1,5 tk. só,
1,5 dl meleg víz,
egy kevés vaj.

Elkészítése:

  1. Egy tálban gyúrjuk össze a hozzávalókat annyira, hogy egy nagyon lágy, de könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Pihentessük letakarva 20 percen keresztül.

  2. Porciózzuk ki a tésztát diónyi darabokra, majd a kapott golyókat lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk vékony, kb, 10.12 cm átmérőjűre. A kiszáradás ellen közben inkább takarjuk le azokat a tészta darabokat, amelyekkel éppen nem dolgozunk.

  3. Melegítsünk fel egy palacsintasütőt magasabb lángon, majd a tésztából formázott korongjainkat egyesével süssük meg rajta: Egy lapáttal nyomkodjuk a lepényt, hogy kissé hólyagossá váljon. ezalatt az alja kellően meg is fog pirulni, és átfordíthatjuk egy kevés időre a korong másik felét is megsütni.

  4. Rögtön kenjük meg a csapáti mindkét felét az odakészített vajjal. Kínáljuk indiai (ihletésű) ételek mellé!

Forrás: www.realsimple.com, www.hellocurry.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.