2017.08.16. 17:46:52 11354 330

Boldogtalan vagy? – Ez is oka lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos vannak az életünkben hosszabb vagy rövidebb időszakok, amikor valamiért nehezebben jönnek össze a dolgok, és nem épp életünk legboldogabb napjait éljük. És van, hogy minden rendben körülöttünk, mégsem tudjuk, miért nem érezzük boldognak magunkat. Lehet, a baj oka és a megoldás is bennünk van?

Elégedettség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elégedettség

Mert előfordul, hogy a már hétköznapivá vált tettek, mozdulatok, gondolatok visznek minket félre, és akadályozzák meg, hogy felhőtlenül boldogok lehessünk. Igyekezzünk kizárni a negatív gondolatokat, és koncentráljunk a jóra. Máris szebbnek látjuk majd a világot!

Amik észrevétlenül akadályozhatják a boldogságodat

Ezekre a gondolatokra, tettekre ügyelj, ha nyitnál a boldogság felé.

Ne tartsd vissza!

Az a típus vagy, aki inkább visszatartja a véleményét, bosszúságát, mert nem akarja a másikat megbántani, nem akar vitába keveredni? Hát, mit is mondjunk, ez nagyon kedves Tőled, viszont nem biztos, hogy éppen a legjobb megoldás. Így csak gyűlik benned a feszültség, és ez az, ami valójában megakadályoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyél! Mondd el, mondd ki, ha valami bánt, menj bele egy vitába, hiszen mindezt lehet úgy is, hogy nem bántod meg a másikat, de közben benned sem gyűlik majd a feszültség a sok visszatartott rossz miatt.

Elég! Túl sokat vállalsz!

Van, hogy akkor is bevállalsz egy feladatot a munkahelyeden, a szülői munkaközösségben, ha már amúgy is alig van időd másra, és azokkal is alig bírsz, amiket eddig csináltál? De nem tudsz nemet mondani ugye, vagy nem szeretnéd, hogy emiatt furcsán nézzenek Rád a többiek? De mégis, miért kellene többet vállalnod, mint amennyit bírsz? Ismerd el, ha nem megy több, és csak annyi feladatot vegyél magadra, amennyit gond nélkül teljesíteni is tudsz.

Panaszkodni néha kell, de állandóan keseregni…?

Igen, néha el kell mondanunk valakinek a bánatunkat, ki kell, hogy panaszkodjuk magunkat, hogy könnyítsünk a lelkünkön, és újult erővel mehessünk tovább. De az állandó panaszkodás, kesergés még senki lelkén nem segített! Először is Neked sem lesz könnyebb, ha állandóan nyavalyogsz, mert minden egyes panaszkodással csak a valós vagy éppen csak vélt problémára koncentrálsz. És ne lepődj meg, ha a túl sűrű „rinyálás” miatt egy idő után már nem lesz, aki meghallgasson. Hidd el, a többiek is megunják az állandó panaszáradatod!

Mindig csak a rossz! Tényleg ennyiből áll az élet?

Állandóan attól rettegsz, hogy valami rossz fog történni veled, szeretteiddel? Mindenben csak a rosszat veszed észre? Mi lenne, ha felhagynál az állandó aggodalommal, negatív látásmóddal? Egyrészt a folyamatos idegeskedés nem tesz jót sem az egészségednek, sem a szépségednek. Másrészt ha mindenben, mindenki tettében csak a rosszat veszed észre, szépen lassan elfogynak mellőled azok is, akik tényleg jót akarnak Neked.

„Majd eljönnek a jobb idők!”

Persze, biztosan így lesz, és ezt soha nem is szabad a szem elől tévesztenünk! De! Míg ezt a mondatot hajtogatod, nem felejtesz el kicsit a jelenben élni? De bizony! Persze, nézzünk előre, a jövőre, a jó dolgokra koncentráljunk, de azért ezek mellett ne felejtsük el élvezni a MOST nyújtotta boldog, esetleg kevésbé boldog pillanatokat sem! Ugye, hányszor figyelmezteted magad, hogy ne a múltban élj! Hát, de ne is csak a jövőben!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...