2020.12.21. 17:38:45 13203 278

Boldogság a világ minden tájáról - Lessük el, hogyan kell!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán a magyar virtus által megkövetelt sírva vigadás hozadéka, miként a bekövetkezett jó dolgoknak nem merünk tiszta szívből örülni, mert ott motoszkál bennünk az az érzés, hogy mindjárt történni fog valami kellemetlen is velünk. Te mersz igazán boldog lenni?

Lélek, boldogság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lélek, boldogság

Egyáltalán mit is jelent a boldogság? Valóban a jólét befolyásolja a leginkább? (Az tény, hogy Magyarország jelenleg az 53. helyen áll a világszintű boldogságkutatás szerint.) Helen Russel Boldogságatlasz c. könyvéből 3 gyakrabban emlegetett országot ragadtunk ki, hogy rajtuk keresztül kitágíthassuk a boldogság fogalmát életünk számos területére.

Dánia és az Arbejdsglaede

Szabad fordításban annyit tesz „szabadság a munkában”. Nem csoda, hogy az ország rengeteget költ szakképzésre, a lakosok pedig az élethosszig tartó tanulás elvét vallják. A kellően motivált munkaerő szereti azt, amivel foglalkozik, és a befektetett energiáért cserébe elegendő szabad kezet kap. Mi úgy építhetjük ezt be az életünkbe, hogy párbeszédet folytatunk a munkahelyünkön és építő jellegű ötletekkel állunk elő a munkahelyi légkör javításáért. De átképezni sem késő magunkat!

Japán és a Vabi szabi

A japánokat követve le kell számolnunk azzal a törekvéssel, hogy csak az esztétikailag tökéletes a helytálló! Fogadj el mindent úgy, ahogy van, és leld örömöd a való élet lüktető összetettségében, merülj el a természetben! Az egyszerűség értékelése és az elmúlás szépségének elfogadása ennek a világnézetnek a fő pillérei. A repedt, törött tárgyak válnak csak igazán értékessé: amit lehet, javítsunk meg! Sőt, nekünk sem kell bizonygatnunk kivételességünket senki előtt sem!

Olaszország és a Dolce far niente

Neked is jól esne egy kis „édes semmittevés”? A túl laza munkamorált és a bizalmatlanságot ugyan nem érdemes ellesni az olaszoktól, de sziesztázás és a pillanatnyi élvezetek maximális kiélvezése terén sokat fejlődhetünk őket figyelve. Termékeny és pihentető úgy lesz az énidő, hogy szabad óráink és napjaink többségében nem hagyjuk, hogy elintézendő feladatokkal halmozzanak el. Szokjunk rá a kisebb szundikra, ha szükségét érezzük!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában