2022.05.12. 09:50:00 7379 250

Az otthoni akvárium 5 meglepő egészségügyi előnye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudományosan bizonyított tény, hogy a háziállattartás mérhető előnyökkel jár az egészségünkre nézve, de ezek az előnyök a köztudatban jellemzően a négylábú kedvencekhez, pl. kutyákhoz és macskákhoz kapcsolódnak. Oka van azonban annak, hogy vannak a világon olyan orvosi rendelők és egészségügyi klinikák, ahol a közös terekben akváriumok vannak.

Akvárium - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akvárium

Az otthoni akvárium ugyanolyan jótékony hatással lehet az egészségére, mint a családok leggyakrabban választott társa, a kutya. Az otthoni akvárium tartása nagy felelősség, de megvannak az előnyei. Már a növényes akváriumnak is megvan a maga jótékony hatása, amelynek szintje az akváriumba telepített élővilággal egyre csak növekszik.

Ez az otthoni akvárium tartásának 5 fő előnye:

1. Stresszszint csökkentése

Nehéz stresszesnek érezni magunkat, miközben egy vibráló akváriumot nézünk. A vízben önmagában van valami békés, ami megnyugtatja az embereket. Részben ez az oka annak, hogy kisebb-nagyobb akváriumokat nagy igénybevételnek kitett környezetben, például irodákban és kórházakban is találhatunk. A stresszszint kezelése nagyon fontos általános egészségünk szempontjából.

2. Minőségi alvás

A kielégítő éjszakai alvás a hosszú távú egészség kulcsa, hiszen eközben töltődik fel és állítja helyre megát a testünk és az agyunk. Ha lefekvés előtt figyeljük az akváriumban folyó mozgást, azzal megkönnyíthetjük magunknak az elalvást, és megóvhatjuk önmagunkat attól, hogy a fél éjszakát hánykolódva töltsük. Az akváriumból kiszűrődő fehér zajt is segít elaludni.

3. Vérnyomás és pulzusszám csökkentése

A kevesebb stressz, valamint a több és jobb alvás révén szervezetünk jobban érzi magát és jobban is működik. Hovatovább egy akváriumot nézegetve lelassulhat a pulzusszámunk és csökkenhet a vérnyomásunk. Ha magas vérnyomással vagy más szív-egészségügyi problémával küszködünk, nagy segítséget jelenthet még a legkisebb akvárium is.

4. Csökkenő szorongás

Egy akvárium nézegetése szinte hipnotikus hatással van az emberek többségére. Könnyen előfordulhat, hogy a stressz mellett az aggodalmunk is elszáll. Érdekes tudományos megfigyelés, hogy a várótermi akvárium csökkentette a páciensek fájdalomérzetét a fogászati beavatkozások során, valamint az azt követően szükséges fájdalomcsillapítók mennyiségét.

5. Koncentráció és kreativitás

Az akvárium jelenléte a munkahelyen valóban javíthatja az összpontosítási képességet és növelheti a kreativitásunkat, segítve ezzel a termelékenységünket. Az akvárium vizuális megfigyelése terápiás hatásokkal is járhat, így amíg egy problémán dolgozunk, az elménknek képes valami pihentetőre koncentrálni néhány percig.

Forrás: www.ratemyfishtank.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...