2023.03.04. 10:51:17 6533 273

Az igazi tavasz még várat magára? – Kényeztesd az ízlelőbimbóid téliesen nyári ízekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Abban nem vagyok biztos, hogy a lenti egyszerű, de nagyszerű smoothie íze csakis télen állja meg a helyét, de az állaga, krémessége (és nem utolsó sorban a kalóriatartalma) miatt valamiért erősen „havas” íz társítható hozzá. Ezzel szemben a vaníliafagyi már a nyarat idézi! Úgyhogy, mielőtt belefognál a nagy tavaszi tisztítókúrádba, dobj össze magadnak egyet!

Házi mogyorókrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi mogyorókrém

Tudjuk, itt a tavasz, csicseregnek a madarak, lekerülnek a vastag, mindent IS eltakaró nagykabátok, úgyhogy ideje odafigyelni arra, hogy kevesebb sütikét, csokikát, ám annál több salátát, sovány húst vigyünk be a szervezetünkbe. De alkalmanként jól esik, sőt, kell is az elcsábulás, illetve kell egy kis löket, hogy neki tudj ugrani a diétának, életmódváltásnak. Ha úgy érzed, számodra ez a plusz egy finom ital formájában tökéletes lesz, mutatunk ehhez egy szuper receptet!

Krémes-mogyorós-Baileys-es – kell ennél több?

Nézzük, mik a csokis-mogyorós smoothie hozzávalói:

  • 3 dl hideg tej

  • 5 dkg összetört mogyoró

  • 15 dkg tejszínhab

  • 40 dkg vaníliafagylalt

  • 1,5 dl Baileys

  • 1 evőkanál cukor

  • 15 dkg mogyorós nugát krém

  • 1 db tojásfehérje

  • olvasztani való csokoládé (körülbelül 2 evőkanálra lesz szükséged a felolvasztás után)

  • csavaros tetejű üvegek a „tálaláshoz”

A következő hozzávalókat dobd egy mixerbe: tej, mogyorókrém és a Baileys, majd alaposan turmixold össze. Most mehet hozzá a fagyi, amivel megintcsak mixeld össze. Ha alaposan összekeverted, tedd hűvös helyre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd tedd egy lapostányérba. A mogyorót egy serpenyőben pirítsd aranybarnára, add hozzá a cukrot és szintén oszlasd el egy tányéron. Most jöhet a poharak kidekorálása: mártsd a poharak szélét először a tojásfehérjébe, majd a tört mogyoróba. Gusztusos réteg keletkezik így a pohár szélén. A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Ha megvan, egy hosszabb kanál segítségével csepegtess apró pacákat az üvegpohár aljára. Amíg nem dermedt meg a csokoládé az pohár alján, forgasd meg úgy, hogy a pohár falára is jusson a finomságból! Néhány perc erejéig tedd „hűvösre” a poharakat, majd töltsd meg a hűtőben pihenő mogyorós finomsággal. Tejszínhabbal a tetejét, némi olvasztott csokival megbolondítva tálald!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.