2016.09.07. 14:27:20 11788 346

Az igazán szép bőr és haj titka az étkezésben rejlik!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétköznapi ételeink, gyümölcseink és zöldségeink sokkal többre képesek, mint az étvágyunk csillapítására vagy az ízlelőbimbók kielégítésére. Ha jót eszel, nemcsak az egészségednek, de a szépségednek is jót teszel! Íme, 8 egyszerű zöldség és gyümölcs, amelyeket érdemes többször is fogyasztani egy héten!

Szuper saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szuper saláta

1. Áfonya

Az áfonya bizony olyan erős antioxidánosokat tartalmaz, amelyek a tested összes sejtjének jót tesznek, és különösen jótékony hatással vannak a bőrre, és a bőr öregedésének megelőzése ellen is bevethetők. Jól teszed, ha mindennap fogyasztasz belőle egy kicsit. Adj mondjuk egy marék fagyasztott áfonyát a natúr joghurtodhoz, turbózd fel egy kis mézzel és zabpehellyel, isteni tízórai vagy uzsonna lesz!

2. Spenót

Rendkívül gazdag ásványi anyagokban, mint például a kalcium, a vas, a magnézium, valamint B- és C vitamint is tartalmaz, omega-3 zsírsav tartalma is jól jön a bőr egészségének megőrzéséhez. A szokásos fejes saláta helyett, fogyassz néha bébispenótot, és élvezd jótékony hatását.

3. Paradicsom

Szerencsére a paradicsomszezon kellős közepén nem okozhat gondot a pirosló (vagy éppen sárgálló, feketéllő) paradicsomok beszerzése. Ez a zöldség a legjobb forrása a likopinnak, amely jó öregedésgátló antioxidáns hírében áll. Tudnod kell azonban, hogy érdekes módon ez az anyag jobban fel tud szívódni, ha a paradicsom meg van főzve, úgyhogy a szószok és a levesek is érnek!

4. Dió

Egy maréknyi elegendő naponta a selymes bőr, a fénylő haj, az erősebb csontok és tündöklő tekintet eléréséhez. E-vitamin és omega-3 zsírsav tartalma lehengerlő, ezért add hozzá mindenhez, amihez illik: tészták, saláták, desszertek, smoothiek, vagy csak edd magában.

5. Kiwi

A kiwi C-vitamin és más antioxidáns tartalma segít a bőr feszességének megőrzésében, így a ráncok kialakulásának megelőzésében is jól jön. A fogaknak és a csontoknak is jót tesz.

6. Étcsokoládé

Egy minimum 60%-os kakaó tartalmú étcsokoládéból pár kocka naponta segíthet a nap okozta károk kivédésében, a hidratált bőr megőrzésében, ráadásul a rosszkedvet is elűzheti. Ha ezentúl bárki csokihóhérnak hív, nyugodtan hivatkozz ezekre a meggyőző érvekre, de tényleg ragaszkodj az étcsokihoz. :)

7. Natúr joghurt

Egy fincsi natúr joghurttal több kalciumot vihetsz be a szervezetedbe, mint egy pohár tejjel. Jót tesz a csontoknak és a körmöknek, és úgy általában az egészségednek. Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, salátaöntetnek kiváló.

8. Édesburgonya

Akárcsak a sárgarépa, az édesburgonya is tele van bétakarotinnal, ami az A-vitamin elővitaminja, és más hasznos antioxidánsokkal, melyek jót tesznek a bőrnek, és küzdenek a sejtek öregedése ellen. Vágd hasábokra, és süssd meg a sütőben hagymakarikákkal, zöldfűszerekkel, olívaolajjal.

Forrás: fitnessmagazine.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.