2021.01.24. 17:26:08 12477 335

Az életmódváltás tízparancsolata
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is úgy döntöttél, hogy januártól változtatsz a szokásaidon és életmódot váltasz? Elmondjuk, melyek azok a pontok, amit a sikeresség érdekében érdemes betartanod.

Zöldség, gyümölcs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldség, gyümölcs

Fejben dől el minden! – Ugye mennyire igaz ez az állítás? Az elhatározás és a célkitűzés a nulladik pont. Viszont ahhoz, hogy kitartsunk az elhatározásunk és az akaratunk mellett, be kell tartanunk az életmódváltás „tízparancsolatát”:

Legyél büszke magadra!

Ne foglalkozz azzal, ha mások megszólnak az elhatározásod miatt, vagy el akarnak tántorítani a kitűzött célodtól. Te első számban magadért teszed és nem másért! Légy büszke magadra, mert megtetted az első lépéseket a változás felé. A végén úgyis Te leszel, akit irigyelni fognak a kitartásodért.

Ne siess!

Elhatároztad, csinálod! Ez rendben is van, de ne feledd ez nem egy verseny, szépen fokozatosan szoktasd magad a dolgokhoz. Semmi baj azzal, ha második nap még nem látsz eredményeket, bármi is legyen az elhatározásod célja. Apró, de reális célokat tűzz ki magadnak, amit könnyen tudsz teljesíteni, így a sikerélmény folyamatosan motiválni fog téged abban, hogy megtedd a további lépéseket.

Igyál sokat!

Nem lehet elégszer hangoztatni a vízfogyasztás fontosságát. Egy átlagos felnőtt embernek minimum 2,5 liter tiszta vizet kell meginnia. Intenzív testmozgás esetén ez a mennyiség sokkal magasabb lehet. Felejtsd el a cukros és szénsavas üdítőket. Óránként igyál meg egy pohár vizet, ezzel fokozatosan hozzá szoktatod a szervezeted az ivásra és észre sem veszed, de idővel kívánni fogja a tested. Figyelj rá, hogy ne egyszerre idd meg ezt a mennyiséget.

Stop a feldolgozott ételeknek!

Itt leginkább a konzerv, az előre csomagolt és félkész ételeket kell érteni. Mindig nézd meg, mit tartalmaz, azaz étel, amit leemelsz a boltok polcairól. Ugyanis nem is gondolnád, de nagyon sok olyan anyagot tartalmaz, ami nem kifejezetten előnyös a szervezetünkre nézve. Ha teheted, igyekezz mindent magad elkészíteni és kitenni a stop táblát a mű ételek előtt.

Egyél rostot!

Zöldség és gyümölcs nélkül nehéz az egészséges életmód. Figyelj rá, hogy naponta többször fogyassz ezekből a remek rostanyagokból. Nyers vagy mirelit formában vedd magadhoz, mert bennük biztosan megtalálhatók azok a vitaminok, amire szüksége van a szervezetednek. Persze ma már lehet különféle rostmixeket is vásárolni, ami szintén kiegészítő lehet, ha végképp nem tudsz friss zöldséghez jutni.

Bátran kísérletezz!

Ami egészséges, még nem jelenti azt, hogy nem finom. Szerencsére manapság már olyan könnyen beszerezhetők különböző fehérjés pudingok, palacsinták. Egyáltalán nem kell lemondani az édességekről. Keress olyan recepteket, amik illenek az életmódváltásodba és kísérletezz. Hidd el, bele fogsz jönni!

Ne csináld egyedül!

A motivációd megőrzése végett sokszor nagyon jól tudj jönni egy társ, akivel közösen támogathatjátok egymást, ha esetlegesen elveszne az indíttatás. Keress az életmódváltásodhoz egy partnert, akivel együttesen oszthatjátok meg a tapasztalataitokat.

Kerüld a szélsőséges módszereket!

Ha szélsőséges módszereket választasz, sokkal előbb elfárad a tested és az elméd. Arról nem beszélve, hogy komoly egészségügyi következményei is lehetek. Ha úgy érzed nem megy egyedül, ne szégyellj segítséget kérni, akár egy szakembertől.

Ne legyél rest utána járni a dolgoknak!

Nézz mindennek utána és tanulj. Ne higgy el bármit, amit az interneten olvasol például egy diétáról, amely biztosan eredményes. Legyél szkeptikus és fejlődj általa. Kísérletezz, hogy neked mi a jó, mert nem szabad elfelejteni: mindegyikünk más és más.

Honoráld magad!

Ne felejtsd el jutalmazni magad minden egyes megtett lépés sikeressége után. Fontos, hogy szeresd magad, hiszen ez ad még további löketet neked a végcél eléréséhez.

Forrás: magazin.nutriversum.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

AIDS-világnap – Filmalkotások a gyilkos kórról

December 1. már 1988 óta, a WHO kezdeményezésére az AIDS világnapja. Habár az elmúlt évben sikerült visszaszorítani a betegség terjedését, illetve olyan gyógyszerek is elérhetővé váltak, melyekkel szinten tartható a betegség, az AIDS még ma is bőven szedi áldozatait.

A téli ünnepkör szerelmi jóslásai

A téli ünnepkör szokásai különös egyveleget képeztek a vallásos és babonás megnyilvánulásokkal. A közösségenként eltérő ünnepköri magatartásformákat, az előírt és szigorúan követendő szabályokat a helység kisbíróival doboltatták ki. Ilyenkor tiltólistára kerültek a hangos összejövetelek, a mulatozás, a kocsmázás. Külön kihirdették, hogy ne kerüljön sor szóváltásra, és annak gyakori következményére, az összezördülésre.

Gyermekvállalás 40 éves kor után

Ha századunkra sikerült volna előrukkolni a sokat vágyott időutazó masinériával, tán nem késlekednénk megragadni az alkalmat, és tennénk egy visszatérőt az elmúlt múlt időkbe. Ellátogathatnánk asszonyelődeinkhez, és a fülükbe suttognánk, hogy pár száz év múlva a nők előtt is önmegvalósító kapuk tömegei fognak megnyílni. Ám mondandónkat azzal is kibővítenénk, hogy a modern kor nagyszerű lehetőségei gyakran magukkal hoznak nehéz, sok töprengést, mérlegelést igénylő döntéseket. Ezen meghatározó döntések egyike a gyermekvállalás kérdéséhez kapcsolódik.