2021.08.03. 09:00:00 7223 203

Augusztusi zöldségszezon - Ha last minute ültetnél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tavasszal túl elfoglalt voltál, hogy elkészüljön nyári veteményes? Ne aggódj, az idén is hosszúnak ígérkező vénasszonyok nyara lehetővé teheti egy sor zöldség kései termesztését is! Az őszi kert terményeiért azonban még augusztusban el kell kezdened a fáradozást.

Veteményes terményei - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Veteményes terményei

Irány a kedvenc kertészeted a palántákért és vetőmagokért, utána pedig elő a kerti szerszámokkal! A vitamindús zöldségekért picit jobban meg kell dolgozni, mint a rendes szezonban, és persze az sem mindegy, mit ültetsz most el a földbe, de abszolút kivitelezhető ez a projekt.

Amit augusztusban vetni érdemes

Borsó

Érdemes körülnézni a zöldborsó fajták között, mivel jó néhány borsófajta - a fejes salátával egyetemben - is alkalmas lehet hűvösebb időben történő termesztésre. Arra azért figyeljünk oda, hogy a választott fajta érési ideje ne haladja meg a mágikus 60 napot!

Brokkoli

Termékeny, jól lecsapolt talaj és napsütés, no meg egymástól megfelelő távolság a zöldség megfelelő fejlődéséhez - ennyi, ami a jó brokkoli termés előfeltétele. Érdemes megemelt ágyásokba ültetni a méricskélés mellett.

Kelkáposzta

Tudod hogy mi az, ami elősegíti a káposztalevél kissé diós ízének kialakulását? A kissé csípősebb időjárás! Úgyhogy ne bánd az őszi hűvös reggeleket, hiszen ez a növény sem bánja. Magról kb. két hónap alatt takaríthatók be a tápanyagban gazdag káposztafejek.

Retek

Ki ne akarná munkája gyümölcsét, azaz zöldségét 3 hét alatt élvezni? A részleges árnyékot igénylő gyökérzöldség akár a nyár végére ehető gumókká fejlődhet!

Sárgarépa

Ennél a közkedvelt gyökérzöldségnél szintén 60 napos éréssel kell számolnunk. sikeres termesztéséhez azonban nitrogénben gazdag, laza talaj és jó vízelvezetés szükséges.

Spenót

A sárgarépa által kedvelt talaj szintén tökéletesen megfelel ennek a kerti növénynek, és a részleges árnyékot is jól tűri. Arra figyeljünk, hogy földje picit mindig maradjon nedves.

További tippek:

Augusztusi telepítéssel nem csupán a zöldséges kertünk éledhet fel, de gyógynövény és virág is ültethető a nyár ezen részén. A pesto-ért rajongók biztosan szívesen kísérleteznek a bazsalikommal, míg a vidám színek szerelmeseinek inkább évelő krizantémok ültetését ajánlják - bár ezeknél a virágoknál ki kell várnunk egy telet a virágzáshoz.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...