2023.04.29. 08:35:00 7172 295

Apró dolgok, melyek meghosszabbíthatják az életedet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hosszú élet titkát évezredek óta kutatják a tudósok, és a hétköznapi embereket is rettenetesen izgatja ez a téma. Ki ne szeretne egészségesen és boldogan élni amíg csak lehet, igaz? Hát, azt előre leszögezzük, hogy az életelixírt sajnos mi sem találtuk meg, tehát nincs garancia. Viszont van néhány szokás, ami esetleg segíthet egészségesen, hosszan élni.

Lélek, boldogság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lélek, boldogság

A laposabb has és a testsúly kontrollálása nagyon fontos szempont lehet az élettartamunk meghosszabbításában. Erre főleg a középkorú nők esetében kell figyelmet fordítani. A felesleges kilók, még ha nincs is jelentős túlsúlyunk például erősebb hajlamot jelenthetnek a cukorbetegségre, szív- és érrendszeri betegségekre.

A boldogság nagyon fontos szerepet játszik az életünkben, így az élethosszunk alakulását is befolyásolhatja. A pozitív szemlélet és életmód, az elégedettség és a negativitástól való távolmaradás szinte biztos, hogy jótékony hatással bír mindenkire. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy sokkal többet és felszabadultabban kell nevetni és kikapcsolni. A vidámság minőségileg és mennyiségileg is sokat tesz az életünkhöz. A jó humorérzék rengeteg nehézségen segít át, és ha nem stresszelünk fölöslegesen a szív- és érrendszeri betegségek és a fertőzések esélye is csökkenni fog.

A környezetünk is nagyon befolyásolja az életminőségünket, ezáltal az élethosszunkat is. Bármilyen furcsa és hihetetlen, a rendezett környezet rengeteget jelent ezen a téren. A rendezett környezetben élő emberek kognitív képességei magasan kiemelkedőek. Sokkal fegyelmezettebb, határozottabb, célorientáltabb lesz az ember, ezzel erősen befolyásolva a pozitív jövőképét és lelkiállapotát.

A séta, a sok mozgás szinte elengedhetetlen, ha sokáig szeretnénk élni. A tespedés és a semmittevés nem csak fizikailag, de lelkileg is rendkívül romboló tud lenni. Bármilyen élethelyzetben, lelkiállapotban, vagyunk, vagy fizikai tünetekkel és betegségekkel küzdünk, egy jó séta nagyon szépen helyrebillent mindent. A kellemes társaság és a sok program, a barátok is nagyon fel tudják dobni a hangulatunkat, ezáltal az életünket. A közös séták, kirándulások és programok nem csak hogy nagyon hasznosak, de egészségesek is.

Az aktív társadalmi életet élő emberek hajlamosabbak egészségesebben táplálkozni, aktívabbak, vidámabbak, elégedettebbek és ezáltal a stresszfaktoruk is jóval alacsonyabb. Erősebb az idegrendszerük és az immunrendszerük, mint egyedül élő, magányos társaiknak.
A mai modern világban alapvető hogy gondoskodjunk a vitamin pótlásról. A D és a C vitaminok nagyon nagy jelentőséggel bírnak egy ember életében. A D vitamin hiánya sok betegséget okoz, ha pedig nem megfelelő szinten van a szervezetünkben a C vitamin, akkor nagyobb eséllyel kapunk el fertőzéseket.

A gyerekek nagyon sokat fiatalítanak az emberen. Egy kisgyermek közelében szinte extra energiákhoz juthatunk és éveket fiatalodhatunk. Egy nagymama, ha az unokájáról van szó, akkor szinte csodákra képes. Szóval ne fogjuk vissza magunkat.

Dolgozz a kertben és élvezd a házimunkát. Bármilyen hihetetlen, a fizikai munka nem csak nemesít, de az életet is meghosszabbíthatja. Ha folyton teszünk-veszünk a ház körül, nem lesz időnk keseregni az élet dolgain, és remek hangulatban, testi állapotban, kellemesen elfáradva térhetünk nyugovóra. Ez különösen az ülő munkát végzők számára rendkívül fontos, hiszen a napi szükséges mozgást nem mindig tudjuk edzőteremben, vagy hosszabb sétákkal pótolni. Azonban egy alapos porszívózás, ablakmosás és takarítás minden ilyen problémát megold.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.