2020.11.25. 16:54:00 11177 282

Amitől félünk, az megerősít? – Ilyen is van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Életünk során nem egyszer fordulhat elő velünk, hogy egy amúgy ijesztő szituációból, élethelyzetből jól jövünk ki. Ez természetesen nagyrészt azon is múlik, mi magunk hogyan állunk hozzá az adott helyzethez.

Karácsony egyedül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsony egyedül

A legtöbbször nem egyszerű, de mégis érdemes az adott szituációból a legjobbat kihozni.

Egyedül maradni

Ha egy kapcsolat, pláne egy házasság véget ér, sokáig nem tudunk magunkhoz térni, keressük mit és hol rontottunk el, ennek tetejében még van, hogy a másik féllel is meg kell küzdenünk. Ha szerencsénk van, „csupán” a ránk zuhanó egyedülléttel, magánnyal kell megbirkóznunk. Igyekezzünk a felszabadult időt magunkra fordítani, új kihívásokat keresni, mondjuk a munkában. Keressünk új hobbit, szabadidős elfoglaltságot.

Te is tartasz a kritikától?

Pedig jó esetben tanulhatsz belőle! Fordítsd a javadra a Téged ért megjegyzéseket, ne engedd, hogy rombolják az önbizalmadat. Inkább építkezz belőle!

Nem bírod a vitákat, konfliktusokat?

Úgy érzed, ezek csak rombolnak? Korántsem! Minden vitás szituációból, konfliktusból tanulhatsz, akár a konfliktusmegoldó készségedet, akár a türelmedet csiszolnád. Valószínűleg a toleranciaküszöbödnek is jót tesz, ha ilyen helyzetekbe kerülsz.

Ha valami megváltozik…

A változás sokszor nem kellemes. Költözés, munkahelyváltás, pláne, ha kényszerű, nem mindig dobja fel a kedvünket. Ám igyekezzünk a dolgok jó oldalát nézni: új helyzeteket, embereket ismerhetünk meg, ezáltal mi is sokat tanulhatunk, fejlődhetünk.

Hibázni emberi dolog!

Ha új helyzet előtt állunk, megesik, hogy nem sikerül a feladatot a legtökéletesebben végrehajtani. De ahogy az alcímben szereplő kijelentés is igaz, úgy az is megállja a helyét, hogy ezek a hibák visznek minket előre, ezekből igen sokat tanulhatunk!

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...