2022.08.18. 17:20:00 8451 310

Amit ma elkészíthetsz, azért ne adj ki holnap...azaz spóroljunk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha eddig nem gondolkodtál el a hulladékmentes életmódon, mert túl macerásnak tartottad, hogy előre kell gondolkodni, arra kérünk, adj neki még egy esélyt! A környezetbarát szemléletmód ugyanis nem csupán a természet számára lesz kifizetődő, de számodra is!

Spórolj! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spórolj!

A dráguló feldolgozott élelmiszerekről való lemondással két legyet ütünk egy csapásra: Egyszerre teszünk az egészségünkért és a megtakarításunk növeléséért. A hulladékmentes ételvásárlás azzal jár együtt, hogy a tányérunkra friss alapanyagokból álló élelmiszer kerül. Mit tehetünk még?

  1. Papírtörlő helyett szalvéták anyagból! Mit szólsz egy kis kikapcsolódást is nyújtó kézműveskedéshez? Elő a varrógéppel és a könnyen mosható, nedvszívó anyagokkal!

  2. Félre a papírzsebkendőkkel! Ne tedd még el a varrókészletedet, inkább cseréld le az asztalon heverő anyagokat damasztra és flanelre, hogy legyen mit hajtogatni: textil papírzsebkendőket! A higiénia miatt ne aggódj, magas hőmérsékleten kiválóan tisztítható a zsepik anyaga.

  3. Mondj búcsút a műanyag zacskóknak! A legtöbb nagy áruházlánc már nem biztosít a vásárlás mellé ingyenes műanyag zacskókat, ehelyett lebomló műanyag zacskót vásárolhatunk erre a célra minden egyes vásárlásunk mellé, ha nem viszünk magunkkal saját bevásárló zsákot vagy ökozacskót. Ezeket meg is vásárolhatod készen, de készíthetsz magadnak otthon egyéni igényeidre szabva.

  4. Válts házi tisztítószerekre! Korábban többször foglalkoztunk a témával, így sok jó ötletre bukkanhatsz, ha használod keresőnket. Például kezdheted ezzel a tisztítószerrel is.

  5. Készíts szépségápolási terméket otthon! A felesleges műanyag hulladékot és a még feleslegesebb kemikáliákat elkerülve szakítsunk időt az egészséges szépségápolásra is.

  6. Főzz ételrendelés helyett! Egyre többen gondolják úgy, hogy több figyelmet kell fordítani az egészséges étkezésre, és szeretnék tudni, hogy mit tartalmaz az, amit elfogyasztanak. Tegyél te is így, és jóval kevesebbe kerül majd a havi étkezés.

+1 Cseréld le a sütőpapírt és az alufóliát! A többször használatos szilikon sütőlapokat vagy a légáteresztő és fertőtlenítő hatású méhviaszos kendőket otthon valóban nem tudjuk előállítani - ezért ez a pont igazából kakukktojás -, de egyszeri beruházással rengeteg felesleges szeméttől szabadíthatjuk meg háztartásunkat, azaz csökkenni fog a kidobott pénz mértéke.

Forrás: www.goingzerowaste.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?