2022.02.17. 12:30:00 7370 247

Láss tisztán: Készíts DIY üvegtisztító folyadékot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték magunkhoz: Tényleg hatékonyabbak a drága pénzért megvett márkás tisztítószerek a jól bevált házi szereknél? Na ugye! Ne legyünk restek, és szánjuk rá azt a minimális időt, hogy az ecetet kicsit kiegészítve praktikus tisztítószert készíthessünk. Most éppen az üvegfelületekre!

Ablaktisztítás otthon készített tisztítószerrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ablaktisztítás otthon készített tisztítószerrel

Ujjlenyomatmentes üvegajtó? A megoldás ecet. Pormentes ablaküveg? A megoldás az ecet. Környezetbarátabb tisztítószer? Naná, hogy az ecet a megoldás!
Természetesen bölcs dolog a saját készítésű tisztítószereket is felcímkézni, és csak annyit keverni ki belőlük, amennyit rövid időn belül elhasználunk.
A kifogyott tisztítószeres palackokat jobb nem újra felhasználni, mivel az alkohol és az ecet is oldószerként működik. a nem kívánt reakciók elkerülésének érdekében használjunk erre a célra egy új szórófejes flakont!

Házilag készíthető ablaktisztító folyadék

1. Alkoholos ablaktisztító szer

1 csésze 7O%-os hígítású izopropil-alkohol
1 ek. ecet
1 csésze víz

A fenti arányokat tartva keverd el az összetevőket, majd töltsd fel ezzel a keverékkel a szórófejes palackot. Egyszerűen fújjuk rá az üvegfelületre, majd töröljük le.
A maradék szert hűvös, és hőhatástól védett helyen szabad csak tárolni, mivel az alkohol miatt gyúlékony!

2. Kukoricakeményítős ablaktisztító szer

1 ek., minél apróbb szemű kukoricakeményítő
negyed csésze 7O%-os hígítású izopropil-alkohol
negyed csésze ecet
2 csésze víz

Az összes hozzávalót öntsük bele a szórófejes flakonba, majd jól rázzuk össze, hogy az oldat rendesen elkeveredjen.
Miután az ablakra fújtuk, töröljük addig, amíg minden kukoricakeményítő el nem tűnik az üvegről és kristálytiszta nem lesz. A mégis hátramaradt maradékot bő vízzel tudjuk eltávolítani, ezért inkább kültéri felületekre alkalmas ez a megoldás.

A csíkmentes ablak titka

Felejtsd el a rongyokat és szivacsokat! Ablaktisztító szerrel történő üvegtisztításhoz használ fekete-fehér újságpapírt! A sűrű szövésű szálak erősek, ezért sem szösz, sem csík nem marad utánuk.

Ablaktisztítás tisztítószer nélkül

A legzöldebb változat a sima víz, ám önmagában sajnos nem tud csodát művelni, kell hozzá egy kiváló minőségű, azaz nem olcsó, mikroszálas törlőkendő!
Ezeket az anyagösszetételükről tudod megismerni. Keresd azokat a termékeket, amelyeknek 70% poliészterből és 30% poliamidból készültek.
A mikroszálas törlőkendőket kizárólag öblítőszer használata nélkül szabad mosni, hogy hosszabb ideig is tudjuk alkalmazni.

Forrás: www.thespruce.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...