2023.04.02. 11:05:08 6954 260

Amikor hiába kell, nem kel! – Mi a baj a kelt tésztámmal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kelt tésztával dolgozni egészen addig könnyű, amíg az ember lányát fel nem világosítják, hogy ez bizony egy nehéz feladat. No, hát onnantól kezdve majd biztos nem fut fel az élesztő, nem jön fel a tészta, nem lehet dolgozni vele és így tovább. De miért is? Próbáljuk meg kideríteni!

Kelt tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelt tészta

Mert a kelt tésztának bizony lelke van, és 1000 és 1 oka lehet, amiért nem sikerül úgy, ahogyan Te azt szeretnéd. Vagy ha nem is ilyen sok, 5 undok indoka biztosan van a sikertelenségnek. Mondjuk ezek itt, ni!

Inkább az édesre bukik!

Ha a kelt tésztádba kell só is, ügyelj rá, hogy a felfuttatott élesztőt csak azután tedd a lisztes tálba, miután a sót és a lisztet alaposan összekeverted!

Van, aki forrón szereti!

Nos, az élesztő pont nem az! Nagyon fontos, hogy ne legyen se túl hideg, se túl meleg a folyadék, amiben felfuttatnád az élesztőt. A túl forró némi túlzással megöli az alapanyagot!

„Még, még, még, még, még! Ennyi nem elég!”

Ahhoz, hogy a kelt tésztánk a lehető legtökéletesebb legyen, nagyon is fontos odafigyelnünk a receptben leírt mennyiségekre! Ez főleg akkor fontos, ha változtatunk a mennyiségen, többet vagy kevesebbet szeretnénk készíteni az adott finomságból. Számolj utána mindenképpen, mennyi is az annyi!

Te sem csíped a huzatos helyeket, ugye?

Naná, és a szépen összegyúrt, kelésre váró tésztád sem! Tedd meleg helyre, a fűtőtestre, vagy napos részre, hogy szép nagyra megnőjön, míg nyugodtan pihenget!

Öreg élesztő bizony használhatatlan élesztő

Nem biztos, hogy az 1-2 hete lejárt, habár látszatra semmi különöset nem mutató friss élesztővel még érdemes próbálkozni, mert a sikertelenség szinte garantált! A kelt tészta készítéséhez bizony nem árt némi rákészülés, legalábbis az élesztő beszerzését illetően. A szárított verziónál is érdemes figyelni a lejárati dátumot. Talán ott még csalhatunk néhány hetet, de a felhasználását húzni annak sem érdemes!

Forrás. nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.