2023.04.12. 17:15:00 7599 278

Amiért a “lusta” reggelek nem maradhatnak ki az életünkből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az úgy, hogy utol kell érnünk magunkat. Nem, nem a munkával, és még nem is csak a házimunkával! Önmagunkat kell, hogy utolérjük: A felpörgött testünket pihentetve be kell várnunk a lelkünket.

Páros lustálkodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Páros lustálkodás

Ahhoz, hogy ez megtörténhessen figyeljünk oda, hogy ne keljünk fel bal lábbal! Azaz, hogy ébredés után egy kis ideig ne is keljünk fel! Nyújtóztassuk ki a takaró alatt a tagjainkat, vegyük tudatosan és mélyen a levegőt, akár anélkül, hogy kinyitnánk a szemünket!

A legjobb, ha előző este eldöntjük, hogy a következő reggel, bizony másként fog telni, mint a szokásos. Lefekvés előtt készítsünk minden olyat elő, amely kapkodóvá tenné az ébredés utáni időszakot! Tehát a lassabban töltött reggelünknek nem is muszáj hétvégére esnie.

Amikor időt adunk magunknak arra, hogy a remélhetőleg pihentető éjszaka után megérkezzünk a mába, nagyon fontos, hogy minden a nekünk jóleső ritmusban történjen.
Amikor úgy érzed, hogy ideje kinyitni a szemed, nyisd ki! Ha már kikívánkozol az ágyból, lassan ülj, majd ugyancsak lassan állj fel. Az sem baj, ha egy kis szellőztetés közben - és a szervezet hidratálása után - még 5-10 percre mégiscsak visszabújsz a takaró alá.

Van olyan élethelyzet, amikor amiatt húz vissza minket az ágy, mert a felmerült problémákkal nem vagyunk képesek megbirkózni. Vagy legalábbis ezt hisszük, pedig sosem kerül elénk megoldhatatlan akadály! A reggeli lecsendesülés - akár meditáció útján sikerül, akár azáltal, hogy végre napsugár simogatja az arcunkat - lehetőséget ad arra is, hogy megerősítsük magunkat. Sokat segít, ha azonosítjuk a bennünk kavargó érzelmeket és elismerjük létezésüket. A minket hátráltató negatív érzéseket különítsük el, és dolgozzuk át mindegyiket úgy, hogy azok minket szolgáljanak.

Azok az emberek, akiknek elege van a felpörgetett életmódból, a mobiljukat sem veszik elő reggeli utánig, tegyünk mi is így!
Ha már a reggelinél tartunk; nincs is jobb annál, amikor ráérősen együtt eszik a család. De amikor nekik sietniük is kell, mi ne vegyük fel a kényelmetlen tempót: Kortyolgassuk el nyugodtan a reggeli kávénkat és teánkat, miután fejedelmi reggelivel töltöttük meg a hasunkat!

Miközben kényelmesen készülődünk a napi teendőink elvégzésére, a várható nehézségek helyett inkább gondoljunk arra, milyen csodás lehetőségek várnak ránk ma! Hát nem lenne jó mindig így kezdeni a reggelt?

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...