2016.12.20. 17:00:22 10957 267

Ami karácsony után is hasznodra lesz – Ezeket ne dobd ki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elég sok mindent újra lehet hasznosítani, amire eddig szemétként gondoltál. No, nem azt mondjuk, hogy ezentúl mindent tarts meg, de aminek számodra értelme van, amit el tudsz tárolni, és amiről tudod, hogy adott esetben tényleg jól jöhet, azt tedd el. Jó kis alap lesz a következő évi DIY, barkács és kézügyes projektekhez.

karacsonyi kellékek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com karacsonyi kellékek

Törött karácsonyfadíszek

Nos, ez az, amit mihamarabb igyekszünk összeszedni a földről, nehogy valaki megsérüljön, ám nem feltétlenül kell kidobni! Ahogy a törött porcelán dolgokat, úgy a törött karácsonyfadíszeket is újra lehet hasznosítani. A porcelánra ebben a cikkben adtunk ötleteket, nyugodtan használd fel őket most is.

Kiégett színes karácsonyfa izzók

Ha ezek gyertya vagy gömb formájú izzók, akkor tedd el őket, és használd fel jópofa, színes koszorúk vagy kopogtatók készítéséhez jövőre. Nem baj, ha nem égnek.

Csomagolópapír darabok

A szép, színes, ám szakadt csomagoló papírokat eddig kidobtad? Idén inkább tartsd meg őket, főleg, ha szeretsz olyan kreatív dolgokat készíteni, mint például egy kollázs, vagy díszek farsangra.

Régi girlandok

Neked is megvannak még a mama ezüst meg arany girlandjai? Ezek ma már nem túl divatos díszek, viszont a törékeny gömbök köré pont jók lesznek a dobozban, amikor elcsomagolod őket karácsony után, így ne dobd ki ezeket sem!

Parafadugók

Ilyenkor több bor fogy el a háztartásokban, mint az év bármely más időszakában. Tedd el a parafadugókat, és készíts belőlük valami hasznosat – itt van néhány parafadugós ötlet, vagy add el őket! Sok kreatív ember szívesen fizet egy-egy nagyobb csomag parafadugóért.

Karácsonyfa

A tüskéket potpurinak lehet használni, friss fenyőillat lesz a lakásban tőle egész télen. Ha nem szeretnéd, hogy ilyesmi porosodjon a lakásban, akkor használd a fenyőágakat mulcsnak a kertben.

Kartondobozok

Az ép kartondobozokat csinos tárolókká varázsolhatod, ha szépen becsomagolod őket, csak egy jobb minőségű csomagolópapír kell hozzá, és máris nem kell papírdobozokra áldozni a svéd bútoráruházláncban. ;)

Képeslapok

Azokat a képeslapokat, üdvözlőkártyákat, melyeket családtagoktól kap az ember, általában megtartjuk - legalábbis egy ideig. Ugyanakkor a többit (vagy a régieket) akár fel is darabolhatod (képeket, feliratokat), és jövőre jók lesznek ajándékkísérőnek. Egy lyukasztás, és máris hozzákötheted szalaggal a csomaghoz.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.