2016.12.20. 17:00:22 11084 267

Ami karácsony után is hasznodra lesz – Ezeket ne dobd ki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elég sok mindent újra lehet hasznosítani, amire eddig szemétként gondoltál. No, nem azt mondjuk, hogy ezentúl mindent tarts meg, de aminek számodra értelme van, amit el tudsz tárolni, és amiről tudod, hogy adott esetben tényleg jól jöhet, azt tedd el. Jó kis alap lesz a következő évi DIY, barkács és kézügyes projektekhez.

karacsonyi kellékek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com karacsonyi kellékek

Törött karácsonyfadíszek

Nos, ez az, amit mihamarabb igyekszünk összeszedni a földről, nehogy valaki megsérüljön, ám nem feltétlenül kell kidobni! Ahogy a törött porcelán dolgokat, úgy a törött karácsonyfadíszeket is újra lehet hasznosítani. A porcelánra ebben a cikkben adtunk ötleteket, nyugodtan használd fel őket most is.

Kiégett színes karácsonyfa izzók

Ha ezek gyertya vagy gömb formájú izzók, akkor tedd el őket, és használd fel jópofa, színes koszorúk vagy kopogtatók készítéséhez jövőre. Nem baj, ha nem égnek.

Csomagolópapír darabok

A szép, színes, ám szakadt csomagoló papírokat eddig kidobtad? Idén inkább tartsd meg őket, főleg, ha szeretsz olyan kreatív dolgokat készíteni, mint például egy kollázs, vagy díszek farsangra.

Régi girlandok

Neked is megvannak még a mama ezüst meg arany girlandjai? Ezek ma már nem túl divatos díszek, viszont a törékeny gömbök köré pont jók lesznek a dobozban, amikor elcsomagolod őket karácsony után, így ne dobd ki ezeket sem!

Parafadugók

Ilyenkor több bor fogy el a háztartásokban, mint az év bármely más időszakában. Tedd el a parafadugókat, és készíts belőlük valami hasznosat – itt van néhány parafadugós ötlet, vagy add el őket! Sok kreatív ember szívesen fizet egy-egy nagyobb csomag parafadugóért.

Karácsonyfa

A tüskéket potpurinak lehet használni, friss fenyőillat lesz a lakásban tőle egész télen. Ha nem szeretnéd, hogy ilyesmi porosodjon a lakásban, akkor használd a fenyőágakat mulcsnak a kertben.

Kartondobozok

Az ép kartondobozokat csinos tárolókká varázsolhatod, ha szépen becsomagolod őket, csak egy jobb minőségű csomagolópapír kell hozzá, és máris nem kell papírdobozokra áldozni a svéd bútoráruházláncban. ;)

Képeslapok

Azokat a képeslapokat, üdvözlőkártyákat, melyeket családtagoktól kap az ember, általában megtartjuk - legalábbis egy ideig. Ugyanakkor a többit (vagy a régieket) akár fel is darabolhatod (képeket, feliratokat), és jövőre jók lesznek ajándékkísérőnek. Egy lyukasztás, és máris hozzákötheted szalaggal a csomaghoz.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...