2022.05.30. 17:50:43 8652 269

Alkoholos koktélok egy könnyű nyári randira
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még kettőt sem pislogtunk, és már itt is a nyár a nyakunkon. Ugye milyen gyorsan rohan az idő? Őrület! Mi már teljes bevetéssel várjuk a nyár minden következményét és velejáróját. Készülünk a jó ötletekkel és tanácsokkal, hogyan üssük el az időt és tegyük még kellemesebbé a forró nyári hangulatot. Lássuk, mit tudunk javasolni például egy nyáresti, izzó és izgalmas randihoz, ha el akarjuk varázsolni a párunkat egy isteni koktéllal.

Aperol Spritz készítése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aperol Spritz készítése

Én, be kell valljam, mint nő, hajlamos vagyok saját magamból kiindulni. Úgy érzem, ha a saját ízlésemmel megegyező italokat választok számotokra, azzal biztos, hogy nem tévedek nagyot. A nők nagy része ugyanis, hasonlóan hozzám, az igazán nőies és kellemes ízvilágú alkoholokat kedvelik. A koktélokhoz az alap italokból én a következőket ajánlom egy nyári estére: mazsolabor, Aperol, Martini, Sangria, pezsgő.

A kellemes és könnyű borokkal nem lehet tévedni, ez biztos. Koktél alapként nem igazán szokták őket felhasználni, de ha egy hölgy nem kedveli a tömény alkoholos ízvilágot még egy borban sem, akkor lehet ezen segíteni egy kicsit. Ha egy finom és lágy vörös bort egy leheletnyi kólával ízesítünk vagy szódával lazítunk rajta, egy kevés jéggel és némi citrommal, fahéjjal, esetleg szegfűszeggel dobjuk fel, ez nem csak téli italhoz használható, azzal még nem követünk el óriási bűnt. A borok szerelmeseit most arra kérem, gyorsan nézzenek félre, mert számukra ez a borok megbecstelenítésének számítana, de egy hölgyet lehet, hogy pont ezzel csábítunk el, ha egyébként nem nagyon kedveli az alkoholt.

Az Aperol ma óriási divatnak örvend. Én is imádom az ebből készült koktélt, ami az Aperol spritz. Valódi társasági ital, de ha kettesben fogyasztjuk sem okoz ez gondot senkinél. Érdemes kipróbálni ezt az olasz likőrrel készült frissítő italt, ami a hazájában az egyik legnépszerűbb. A koktél másik alapanyaga az olasz habzóbor, a prosecco. Az italt rendkívül könnyű elkészíteni. A koktéljéggel előkészített poharakba töltjük a 3 rész proseccot, a 2 rész Aperolt és az 1 rész szódát. Félbevágott narancs szeletekkel díszítjük, narancshéj olajjal megpermetezzük (ez elhagyható, ha épp nincs kéznél), a narancs héját pedig végighúzzuk a pohár száján. A legszebben öblös boros pohárban mutat, olykor egészen nagy pohárból is fogyasztják. Ettől az italtól biztosan nem fogunk fáradtan elbódulni egy este alatt, mert kellemesen ébren tartja az embert a frissességével.

A Martini számomra megunhatatlan. Önmagában is nagyon szeretem, de rendkívül jó koktél alapanyag. Lehet ez édes, de fanyar ital is. Az éppen aktuális hangulatunktól és az ízlésünktől függ, mit választunk. Erről az italról nekem mindig és azonnal a felejthetetlen James Bond jut eszembe. Az igazi elegancia, laza és mégis csábító ital, annak minden létező előnyével. Ha valaki ezzel a kezében közelítene felém egy nyári este, az biztos, hogy képtelen lennék nemet mondani. A Martini nem egyszerűen csak ital, hanem egy klasszikus legenda. Száraz verzióban a Martini Dry a legnépszerűbb. A gin mindig dry típusú, a vermut viszont lehet dry vagy édes, azaz bianco. Az első a Martini Dry, a második a Martini Sweet. A gin és a két utóbbi valamilyen arányú keverékével keverékével pedig a Perfect Martinit, vagy Martini Mediumot készíthetjük el. A teljesen azonos külsejű Martinik között úgy tehetünk különbséget, hogy az egyikben, a Dry-ban olajbogyó, míg a Sweet-ben koktélcseresznye van. Én azonban mindkettőt szívesen fogyasztom nemes egyszerűséggel citromkarikával, mert így is isteni. Ha a szárazba viszont gyöngyhagyma kerül, azt Gibson-nak nevezik. Ami azonban közös bennük, hogy mindegyiket Y alakú koktélospohárban szolgálják fel.

A pezsgő minden formájában, verziójában, gyümölccsel, de főleg eperrel a legfinomabb: 1 dl pezsgő, 0,5 dl eperpüré. Az epret turmixold le, passzírozd át, majd keverj hozzá pici mézet és friss citromlevet. Keverd össze és már fogyasztható is. Hosszúkás formájú pezsgőspohárban kínálható. A Sangriát nyáron szinte üdítő helyett lehet fogyasztani. Ahogy én szeretem: egy whiskys pohárba különféle nyári gyümölcsöket darabolok fel. Ezt nyakon löttyintem egy kevés erdei gyümölcs szörppel. Erre egy adag friss narancslé kerül, majd óvatosan felöntöm a pohár színéig sangriával. Nem csak látványos ital, de nagyon finom és frissítő is. Napközben jólesik a hőségben, de én este is szívesen kortyolgatom egy hintaágyban pihenve.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...