2023.05.06. 17:51:38 6429 259

A visszaszámláláson túl – 4+1 diétahiba, amit idén ne kövess el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan nincs már sok vissza az idei strandszezonig, de azért érdemes odafigyelni az étkezésünkre és beépíteni a rendszeres sportot az életünkbe, feltéve, ha eddig még nem tettük meg. Ha pedig már egy ideje életmódot váltottunk, ám valamiért mégsem kapjuk azt az eredményt, amit szeretnénk, ideje finomítanunk a dolgon.

Diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta

Meglehet, az út jó, csupán néhány apróságot kell kijavítanunk, hogy sikeres legyen az életmódváltásunk, egészségesebbek legyünk és megszabaduljunk néhány nem kívánt kilótól!

Ne akard gyorsan!

Habár a divatdiéták, étrendkiegészítők, fogyiporok, italok gyors eredménnyel kecsegtetnek, érdemesebb inkább az egészségesebb, ám lassabb, viszont jó esetben tartósabb eredményt nyújtó életmódváltást választani. Ám ne keseredj el, ha a változás nem lesz azonnal látványos! Hidd el, hosszabb távon megéri türelmesen várni, míg beindul a változás.

És mi van, ha nem mérhető?

Te is a mérlegtől várod, hogy igazolja: sikeresen váltottál életmódot? Sajnos, vagy nem sajnos, ott nem mindig látod majd az eredményt! De ha jobban tetszik, amit a tükörben látsz, a ruháid is kényelmesebbek, csinosabban mutatnak rajtad, csak semmi pánik, jó úton haladsz!

Csak semmi nasi!

Csak egy falat csoki, csak egy falat süti, vagy egy kis gyümi? Esetleg túl nagy adagokat eszel köztes étkezés gyanánt? Ugyan fontos, hogy minden étkezésed legyen teljes, vagyis kerüljön szénhidrát, fehérje és zsír is a tányérodra, azért az adagokra ügyelj! Sajnos, a két étkezés közötti kisebb vagy nagyobb falatokról is le kell mondanod, mert a csipegetés bizony nagy ellenség, mind az emésztőrendszered, mind az ideális súly szempontjából.

Mindent megvonsz magadtól?

Igen, fontos a kiegyensúlyozott étkezés, de azért ha huzamosabb ideig semmi kilengést nem engedsz magadnak, akkor egy idő után tarthatatlan lesz az étrended. Nem azt mondjuk, hogy minden héten vágj be egy pizzát vagy habos sütit. De alkalmanként egy kis étcsoki a zabkásádba, vagy valamilyen egészséges nasi bele kell, hogy férjen. Fokozatosan változtass és így biztosabb lesz a siker!

Reálisak a céljaid?

Az rendben van, hogy célokat tűzöl ki magad elé, hiszen kell, hogy valami motiváljon. De azt érdemes megvizsgálnod, hogy ezek mennyire reális és valós célok! Ne a sikertelenség vegye el a kedvedet!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.