2023.05.06. 17:51:38 6966 261

A visszaszámláláson túl – 4+1 diétahiba, amit idén ne kövess el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan nincs már sok vissza az idei strandszezonig, de azért érdemes odafigyelni az étkezésünkre és beépíteni a rendszeres sportot az életünkbe, feltéve, ha eddig még nem tettük meg. Ha pedig már egy ideje életmódot váltottunk, ám valamiért mégsem kapjuk azt az eredményt, amit szeretnénk, ideje finomítanunk a dolgon.

Diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta

Meglehet, az út jó, csupán néhány apróságot kell kijavítanunk, hogy sikeres legyen az életmódváltásunk, egészségesebbek legyünk és megszabaduljunk néhány nem kívánt kilótól!

Ne akard gyorsan!

Habár a divatdiéták, étrendkiegészítők, fogyiporok, italok gyors eredménnyel kecsegtetnek, érdemesebb inkább az egészségesebb, ám lassabb, viszont jó esetben tartósabb eredményt nyújtó életmódváltást választani. Ám ne keseredj el, ha a változás nem lesz azonnal látványos! Hidd el, hosszabb távon megéri türelmesen várni, míg beindul a változás.

És mi van, ha nem mérhető?

Te is a mérlegtől várod, hogy igazolja: sikeresen váltottál életmódot? Sajnos, vagy nem sajnos, ott nem mindig látod majd az eredményt! De ha jobban tetszik, amit a tükörben látsz, a ruháid is kényelmesebbek, csinosabban mutatnak rajtad, csak semmi pánik, jó úton haladsz!

Csak semmi nasi!

Csak egy falat csoki, csak egy falat süti, vagy egy kis gyümi? Esetleg túl nagy adagokat eszel köztes étkezés gyanánt? Ugyan fontos, hogy minden étkezésed legyen teljes, vagyis kerüljön szénhidrát, fehérje és zsír is a tányérodra, azért az adagokra ügyelj! Sajnos, a két étkezés közötti kisebb vagy nagyobb falatokról is le kell mondanod, mert a csipegetés bizony nagy ellenség, mind az emésztőrendszered, mind az ideális súly szempontjából.

Mindent megvonsz magadtól?

Igen, fontos a kiegyensúlyozott étkezés, de azért ha huzamosabb ideig semmi kilengést nem engedsz magadnak, akkor egy idő után tarthatatlan lesz az étrended. Nem azt mondjuk, hogy minden héten vágj be egy pizzát vagy habos sütit. De alkalmanként egy kis étcsoki a zabkásádba, vagy valamilyen egészséges nasi bele kell, hogy férjen. Fokozatosan változtass és így biztosabb lesz a siker!

Reálisak a céljaid?

Az rendben van, hogy célokat tűzöl ki magad elé, hiszen kell, hogy valami motiváljon. De azt érdemes megvizsgálnod, hogy ezek mennyire reális és valós célok! Ne a sikertelenség vegye el a kedvedet!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?