2020.12.02. 16:59:00 13608 342

A tökéletes sült gesztenye titka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az utcai árusoktól talán most nem is tudunk, de a koronavírus tomboló időszaka alatt nem is biztos, hogy érdemes sült gesztenyét vennünk. Készítsük el inkább otthon, a saját, tökéletes, könnyen pucolható sült gesztenyének!

Házi sült gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi sült gesztenye

A gesztenyesütés, bár tagadhatatlanul nagyon finom végeredményt hoz, igencsak bonyolult procedúrának tűnik, ezért szívesebben vesszük az utcai árusnál, forrón és már fogyasztható állapotban. Most azonban nem csak anyagi megfontolásból, hanem egészségünk védelmében is érdemes inkább otthon készítenünk ezt az egészséges, forró finomságot.

A jó alapanyag nagyon fontos!

Válasszunk nagyobb, szép fényes, sötét színű szemeket. A világos, könnyű, esetleg lyukacsos gesztenyét semmiképp ne vegyük meg, kemény marad, sok lesz közte a kukacos és az íze sem az igazi. Persze még így is kifoghatunk egy-két hibás darabot, de ennek kiszűrése még sütés előtt megtörténik.

Vízbe vele!

Áztasd be a gesztenyéket legalább 3 órára. Ami feljön a felszínre, az biztosan kuka-díjas! Ezek többnyire kukacosak, vagy más okból romlott a belük, biztosan nem lesznek ízletesek és puhák a sütés után sem.

Aztán jöhet a metszés

Ha alaposan kiáztattuk, éles késsel minden szem domború felére ejtsünk bemetszést. Itt távozik majd a forró levegő, emiatt sül át tisztességesen a gesztenyénk, nyílik szét a héja és pirul meg kissé a teteje.

Úgy az igazi, ha parázson sütjük

Tegyünk a grillbe szenet, gyújtsuk be és hagyjuk égni, míg csak parázs lesz. Ekkor viszonylag alacsonyan, egészen a parázs közelébe tegyük fölé a gesztenyét, sűrű rácson. 8-10 perc alatt tökéletesen átsül és mennyei finom lesz.

Bent is lehet jó gesztenyét sütni!

Sokaknak nincs lehetősége a kinti sütögetésre és ha nem kívánkozunk ki ebben a hidegben, az is érthető. Ekkor is a fenti válogatás, áztatás és bevágás után álljunk neki a sütésnek:

Alufóliával bélelt tepsibe terítsük a gesztenyét, majd 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával föntről is befedve süssük egy jó 20 percen át. Mi közben is megszoktuk locsolni egy kis vízzel. Ezt követően fólia nélkül is süljön még 10 percig. A sütőből kiszedve csomagoljuk több réteg konyharuhába és pihentessük tíz percig. Még melegen hámozzuk meg és fogyasszuk frissen!

Forrás: nlc.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!