2022.11.07. 10:59:50 6688 290

A tökéletes kelbimbó titka – Így készíts el, hogy mindenki szeresse
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igazi őszi, téli csemege a bimbós kel. Kerülhet belőle a zöldséglevesbe, de a hűvös időben készült rakott ételek szinte állandó főszereplője is lehet. Abban viszont egyet kell értenünk, hogy a család legifjabb tagjai nem igazán kedvelik. A tökéletes elkészítés mellett erre is tudunk egy szuper tippet.

Kelbimbó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelbimbó

Tartsd be ezt az 4+1 lépést, és nyert ügyed lesz a kelbimbós ételekkel!

Íme, a tökéletes kelbimbó elkészítésének titka

Megfelelő előkészítés

Távolítsd el a kis gömbök külső, esetleg fonnyadt leveleit, aztán alaposan mosd meg. Vágd le a szárukat, majd a bogyók aljára csinálj egy éles késsel egy kereszt alakú bemetszést. Ezzel biztosíthatod, hogy a kelbimbók egyenletesen főjenek át.

Jöhet a fő attrakció

Egy edénybe engedj vizet, tegyél bele egy teáskanél sót, majd mehetnek bele a kis zöld golyók. Főzd körülbelül negyed órán keresztül, közepes lángon.

Csak szárazon

Ha megfőtt, egy szűrő segítségével öntsd le a kelről a vizet. Hagyd állni a szűrőben a zöldséget, amíg le nem csöpög róla a víz teljesen.

Legyen tökéletes!

Ha a kelbimbók már nagyjából lecsöpögtek, egy serpenyőben hevíts zsiradékot (a legfinomabb vajjal), majd mehetnek bele a kis golyók. Pirítsd meg őket, majd mehet rá só, bors, és egy kis reszelt szerecsendió.

Ha „édesszájúak” vagytok

A kelbimbó, habár viszonylag semleges ízű, némi kesernyés zamatot azért érezhetünk rajt. Ezt úgy tudod elkerülni, hogy kevés cukrot is adsz hozzá a só, bors, szerecsendió mellé. Hatásos lehet még, ha zöldséges alaplében, vagy húslevesben főzöd meg.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...