2022.05.26. 17:25:00 9271 305

A sült csirke új élete: Sajtos csirkegombóc
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csirkecomb gyorsan fogy, de a szárazabb csirkemell már unalmas rántva? Készíts belőle zsenge, ám ropogós falatkákat! A csirkehúsból készülő fasírt finom mozzarellával töltve kicsik és nagyok kedvence lesz!

Csirkés húsgolyók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirkés húsgolyók

A klasszikus csirkemellet igazán különleges fogássá alakíthatod, amely előételként és főételként is megállja a helyét. A legtöbb kedvelt szósz jól illik hozzá, így mindig újabb ízeket lehet kicsalni ezekből a csirkegombóckákból.

A sajtos csirkefasírt hozzávalói:

160 gr sült csirkehús
30 gr mozzarella
20 gr zsemlemorzsa
20 gr parmezán
1 db tojás
só, bors és oregánó

A panírozáshoz:

1 db tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:

  1. A (csontoktól és a bőrétől megszabadított) csirkehúst kézzel tépdessük el apró darabokra. ezután adjunk hozzá egy enyhén felvert tojást, a zsemlemorzsával és a parmezánnal együtt, és jól keverjük el. Fűszerezzük meg ízlés szerint sóval és borssal, valamint tegyünk hozzá oregánót is.

  2. A kapott sűrű keveréket gombócoljuk ki úgy, hogy mindegyik adag közepére kerüljön egy darab a kockára vágott mozzarellából, majd helyezzük a fasírtokat sütőpapírra, míg el nem készülünk az összessel.

  3. Verjük fel a másik tojást is, majd - miközben felmelegedik az olaj - mártsuk bele a fasírtgolyókat, ezután pedig forgassuk meg mindet zsemlemorzsában is.
    A bepanírozott, töltött húsgolyókat néhány perc alatt süssük a felforrósított olajban aranybarnára.

Az elkészült csirkegolyókat tálaljuk azon melegében, miután lecsepegtettük róluk az olajat.
A panírmorzsa helyett használhatunk kukoricapelyhet is, hogy még ropogósabb lehessen az étel állaga.
A mozzarellával töltött csirkefasírt a család ízlése szerint tálalható többféle szósszal és körettel, de ne hagyjuk ki újburgonyával és tzatzikivel párosítva, ha igazán finom ételt szeretnénk kínálni.

Forrás:www.giallozafferano.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...