2024.06.27. 17:52:02 6245 235

A strandon se ess kísértésbe, helyette válaszd ezeket a könnyű ételeket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legelszántabb egészséges életmód követőket is meg-megkörnyékezhetik a strandszezon kísértetei: a fagylalt, a hot dog, a hamburger, a főtt kukorica, a lángos, a kürtőskalács és társai képében. Ember legyen a talpán, aki az ilyen jellegű csábító-hódító próbálkozás ellenére, folyamatosan képes helytállni. Ha a csapdába esés után, esetleg helyett, mégis amellett döntenénk, hogy valamilyen könnyű, nyárias ízvilágban lubickolnánk, akkor az alábbi receptötletek nekünk szólnak.

Dinnyés paradicsomleves Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dinnyés paradicsomleves Fotó:123rf.hu

Hűsítő gyümileves

Szerezzünk be 40 gramm mennyiséget a következő gyümölcsök mindegyikéből: banán, narancs, eper, valamint őszibarack. Amire még szükségünk lesz: 10 g citrom, 40 g tejszín, és 5 g őszibaracklé (rostos). Az elkészítés: szeleteljük fel a megtisztított gyümölcsöket, és mindet helyezzük egy tálba. Adjuk hozzá a tejszínt és az őszibarack levét, majd ízesítsük az egészet kevés citrommal és reszelt citromhéjjal. Nagyjából egy óra hosszára tegyük be a hűtőszekrénybe, mert hidegen az igazi. Mindaddig, amíg hűl a majdnem kész állapotban lévő gyümölcslevesünk, verjük habbá az előkészített tejszínünket, majd amikor kivettük a hűtőből az immár hideg levest, adjuk hozzá.

Elronthatatlan vegyes saláta

Ez a saláta is azon (kevés) étkek egyike, amelyet bármikor fogyaszthatunk, anélkül, hogy feléledne bennünk bárminemű bűntudat csírája, hiszen mindösszesen 41 kalóriát tartalmaz. Nem beszélve arról, hogy finomsága mellett kiválóan illeszkedik a nyári szezon fílingjéhez is.

Ehhez a hozzávalók: paradicsom, zöldpaprika, vöröshagyma (mindenből 30 gramm). 10 g cukor, 5 g ecet vagy citromlé, kevés só. a zöldségeket mossuk meg alaposan és készítsünk számukra páclevet a cukor és ecet (vagy citromlé) elegyéből. A megmosott zöldségeket daraboljuk fel és öntsük nyakon a páclével. Kis időre helyezzük hűtőbe. Tipp: a változatosság kedvéért olykor variálhatjuk a zöldségeket és a páclét helyettesíthetjük zöldfűszeres görög joghurttal is.

Dinnyés paradicsomleves hidegen

A kánikulában gyakran tapasztaljuk, hogy egy falat sem megy le a torkunkon, ám a folyadékfogyasztás igénye a szokásoshoz képest megnő. Ez a vitamin- és folyadékpótló leves finom, és egy forró nyári nap folyamán bármikor fogyasztható.

Szükség lesz: 1 kg görögdinnyére, 4 db közepes/nagy érett paradicsomra, 5 evőkanálnyi olívaolajra, 5 friss bazsalikomlevélre, 1 db citromra, valamint egy kevés sóra és borsra. A paradicsomokat hámozzuk meg és vágjuk négyfelé. Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, helyezzük bele a paradicsomokat a bazsalikomlevelekkel együtt és pirítsuk meg. Amikor a paradicsom leve elpárolgott, adagoljuk a lábasba a kimagozott, kockákra vágott dinnyét, valamint a citrom frissen kifacsart levét is. Ízesítsük sóval és borssal (ízlés szerint). Nagyjából tíz percig főzzük, majd egy (bot)mixer segítségével pürésítsük. Hűtsük le. Akkor a legjobb, ha jéghideg. Tálaláskor szórjuk meg friss mentalevelekkel. Jó étvágyat kívánunk az elfogyasztásához!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...