2015.10.20. 17:31:34 8311 173

A smink történelmi pillanatai – videó!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyiptomiaktól a legújabb trendig, a no-makeup (azaz smink nélkül) őrületig egy érdekes összefoglaló videóban nézhetjük végig az arcfestés evolúcióját. A videó rengeteg érdekességet is tartogat a különböző korszakokról, és természetesen megnézhetjük a sminkelés „sötét” pillanatait is.

Make-up történelem | fotó via youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Make-up történelem | fotó via youtube.com

Mivel a videó angol nyelvű, ezért készítettünk róla egy magyar összefoglalót, amit alatta olvashattok.

A sminktörténelmet az egyiptomiakkal kell kezdenünk, akik rendkívül fejlettek voltak, főként, ha összevetjük őket az utánuk következő civilizációkkal. Ez elsősorban a kémia iránti érdeklődésüknek volt köszönhető, a nők és a férfiak is viselték az erőteljes sminkeket.

A görögöknél is ismerték a festéket, de a férfiak elítélték a festett nőket. Egy kevés pirosító, fehér púder azért kerülhetett az arcokra, a lényeg, hogy természetesnek hasson. Ja, a szemöldök pedig összenőtt... A sötét középkorban pedig teljesen tilos volt a make-up, hiszen a vallási paradigmával nem fért össze a megtévesztésre is alkalmas arcfestés.

A 16. századi Velencében az arisztokraták drámai sminkeket viseltek, ráadásul mérgező anyagokból készítették őket.

A 18. század közepén Franciaország volt a divatvilág központja. A smink osztálybeli különbséget is jelentett. A rózsás orca, világos, sápadt arcbőr volt a trendi.

A viktoriánus periódusban újra a make-up nélküliségre tették le a voksukat a nők, maximum harapdálták az ajkukat vagy csipkedték az arcukat, hogy egy kis színt varázsoljanak rá.

A 19. században Hollywood átvette az irányítást és újra divatossá vált a piros ajakrúzs, valamint a füstös szem. Az új nő, azaz a flapper, minden eddiginél lázadóbb és szexibb volt.

A 20. század eddig a legváltozatosabb a smink tekintetében, gyakorlatilag bárhogyan kifesthetjük magunkat és évtizedenként más a fő vonal. Választhatjuk a füstös szemeket (mint a flapperek), a natúr sminket (mint a görögök), vagy a dögös macska szemeket (mint az egyiptomiak), sőt akár a smink nélküliséget is (mint a középkorban vagy a viktoriánus korban). Gyakorlatilag csak rajtunk múlik!

Forrás: hellogiggles.com/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Drakula történetek. Valóság vagy fikció?

Drakula halott és élvezi, Az ismeretlen Drakula, Nosferatu: az éjszaka fantomja, Van Helsing, Renfield, The last voyage of Demeter… csak néhány alkotás a filmek tömkelegéből, melyeket az elmúlt években láthattak az érdeklődők Drakulával a középpontban különféle kategóriában és stílusban. Nem beszélve a regényekről – példaként Bram Stoker dark-fantasy műfajban készült Drakula-történetéről, vagy mondjuk Karen Essex A szerelmes Drakula szórakoztató regényéről. Megunhatatlan? Elgondolkodtató, esetleg elborzasztó? Mi az a belső mágnes, amely örökzölddé formáltan magához vonzza a Drakulát „boncolgató” történetek garmadáját?

Ide ne! – 2+1 hely a testeden, ahova nem való a parfüm

Megtalálni a legjobb pontot a bőrödön, ahol a legjobban és a leghosszabb ideig illatozik a parfüm – hát, nem egy egyszerű feladat. Némi utánajárás és nem kevés kísérletezgetés után azonban sikerrel járhatunk, minden esélyünk meglesz az egész napos illatozásra. Ám vannak tiltólistás helyek a bőrünkön, ahova vétek parfümöt fújni.

Nem mondjuk, hogy ezektől megszereted a takarítást, de legalább gyorsabban végzel vele!:)

A karácsony előtt nagytakarítást már nyomokban sem tartalmazza az otthonod. Legyünk őszinték, az ünnepek után örültünk annak, hogy visszarázódtunk a munkába, eszünk ágában sem volt már megint nekiállni takarítgatni. De a helyzet most már tarthatatlan, ideje újra felvenni a (gumi)kesztyűt!