2015.10.20. 17:31:34 8474 173

A smink történelmi pillanatai – videó!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyiptomiaktól a legújabb trendig, a no-makeup (azaz smink nélkül) őrületig egy érdekes összefoglaló videóban nézhetjük végig az arcfestés evolúcióját. A videó rengeteg érdekességet is tartogat a különböző korszakokról, és természetesen megnézhetjük a sminkelés „sötét” pillanatait is.

Make-up történelem | fotó via youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Make-up történelem | fotó via youtube.com

Mivel a videó angol nyelvű, ezért készítettünk róla egy magyar összefoglalót, amit alatta olvashattok.

A sminktörténelmet az egyiptomiakkal kell kezdenünk, akik rendkívül fejlettek voltak, főként, ha összevetjük őket az utánuk következő civilizációkkal. Ez elsősorban a kémia iránti érdeklődésüknek volt köszönhető, a nők és a férfiak is viselték az erőteljes sminkeket.

A görögöknél is ismerték a festéket, de a férfiak elítélték a festett nőket. Egy kevés pirosító, fehér púder azért kerülhetett az arcokra, a lényeg, hogy természetesnek hasson. Ja, a szemöldök pedig összenőtt... A sötét középkorban pedig teljesen tilos volt a make-up, hiszen a vallási paradigmával nem fért össze a megtévesztésre is alkalmas arcfestés.

A 16. századi Velencében az arisztokraták drámai sminkeket viseltek, ráadásul mérgező anyagokból készítették őket.

A 18. század közepén Franciaország volt a divatvilág központja. A smink osztálybeli különbséget is jelentett. A rózsás orca, világos, sápadt arcbőr volt a trendi.

A viktoriánus periódusban újra a make-up nélküliségre tették le a voksukat a nők, maximum harapdálták az ajkukat vagy csipkedték az arcukat, hogy egy kis színt varázsoljanak rá.

A 19. században Hollywood átvette az irányítást és újra divatossá vált a piros ajakrúzs, valamint a füstös szem. Az új nő, azaz a flapper, minden eddiginél lázadóbb és szexibb volt.

A 20. század eddig a legváltozatosabb a smink tekintetében, gyakorlatilag bárhogyan kifesthetjük magunkat és évtizedenként más a fő vonal. Választhatjuk a füstös szemeket (mint a flapperek), a natúr sminket (mint a görögök), vagy a dögös macska szemeket (mint az egyiptomiak), sőt akár a smink nélküliséget is (mint a középkorban vagy a viktoriánus korban). Gyakorlatilag csak rajtunk múlik!

Forrás: hellogiggles.com/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!

Beilleszthető a rövidnadrág az irodai dress code-ba? – 2+1 bizonyíték, hogy igen

A nyári hőségben sokan szívesen cserélnék az üzleti öltözéket valami kényelmesebbre, és ilyenkor felmerül a kérdés: lehet-e rövidnadrágot viselni az irodában? Amikor tombol a nyár, a hétköznapi és az irodai viselet közötti határvonal elmosódhat. Pedig a megfelelően kiválasztott rövidnadrág elegáns és kényelmes lehet egyszerre, így tökéletes választás a nyári napokra.

Ez a hely nyerte el a világ leglátogatottabb városa címet

A WP Travel utazásszervező iroda nemrégiben listázta azokat a városokat, melyek fő úti célokként szerepelnek az rendszeresen utazók világfelfedező tervei között. Az eddigi meglátások szerint a pandémia alatt felforgatott nemzetközi turizmus idén nem csupán helyreállni látszik, hanem még két százalékkal meg is haladja a világjárvány előtti szintet. Ezúttal a turista mágnesként funkcionáló városok kerülnek érdeklődésünk fókuszába, ezen belül is a „leglátogatottabbként” elismert metropolisz.