2024.05.01. 08:38:10 5076 209

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?

Akril székek Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akril székek Fotó:123rf.hu

A lakástulajdonosok leginkább két fő térben élnek az akril bútorok kínálta előnyökkel. Mégpedig a fürdőszobában és a konyhában. Az akrilból készült kézmosó, mosdópult és mosdókagyló, zuhanykabin vagy zuhanytálca számos előnyét élvezhetik ezeken a legsűrűbben használt otthoni helyiségekben. Nagy előnye hogy egy akril bútor rendkívül könnyen tisztítható felülettel rendelkezik, mely optimálisan ellenáll a karcolásoknak, súrolásoknak, sőt az elszíneződésnek (pl. sárgulásnak) egyaránt. Sokan a személyes mikro-wellness terükben – értsd: a fürdőszobában – különösen kedvelik az akril fürdőkádakat, melyeket rendkívül könnyű tisztán tartani, továbbá nem nyújt kellemetlen hidegérzést a bőrnek, amikor beleülnek egy ellazító fürdés óhajával egy fárasztó nap végén.

Az akrilból készült bútorokkal könnyed, letisztult, sokoldalú és modern berendezésekre tehetünk szert, melyek elegáns megjelenésűek. A belsőépítészek előszeretettel használják ezeket a kifinomultságot és stílusosságot magukon hordozó bútortípusokat. A tetszetős alakúra formálható akril asztalok, székek, polcok és kiegészítők az otthonról dolgozók irodáiban is gyakran helyhez jutnak.

Sokan a tartósságuk, strapabíróságuk miatt döntenek az ilyen jellegű és anyagú bútorok beszerzése mellett, hiszen az akrilból készült elemek erősek, azonkívül pedig víz- és foltállóak.

Megtisztításukhoz nem szükséges speciális termékek után keresgélni (szappanos víz és puha törlőkendő is megteszi).

A „ló” túloldalát is érdemes megismerni – Az akril bútorok esetleges hátrányairól

Az akril bútorokra leginkább jellemző hátrányokat is érdemes figyelembe venni mielőtt megvásárolunk egy újabb terméket. Számos, a fentiekben is ecsetelt előnye mellett az akrilanyagú bútorok viszonylag sűrűn igénylik a tisztítást. Noha ez a tisztítási folyamat valóban egyszerű, mégis az anyag szennyeződésekre és ujjlenyomatokra érzékeny mivolta szükségessé teszi a megfelelő és rendszeres higiéniai eljárásokat. E tekintetben javasolt kerülni az erős súrolóhatással rendelkező tisztítószerek használatát – különösen az átlátszó bútorok felülettisztítása során.

Ami pedig legalább annyi előnnyel, mint hátránnyal járhat, az az akril bútorokra jellemző könnyebb súlyból adódhat. Mivel a fával és fémmel szemben az akril jóval kisebb anyagsúllyal rendelkezik ez megkönnyítheti az áthelyezésüket (pl. egy lakás-átrendezés, egy költözés vagy egy alapos nagytakarítás idején). Azonban mindeközben nem árt figyelni a stabilitást illető óvintézkedésekre, hogy példaként egy akril íróasztal meg ne inogjon, esetleg fel ne boruljon használat – ez esetben írás, számítógépezés – közben. Az árkülönbséget illetően is lehetnek eltérések, amit nagymértékben befolyásol az akrilból készített bútor vastagsága, minősége, valamint a tervezési és előállítási igények. Ez utóbbi leginkább az egyedi bútorgyártási igényre vonatkoztathatók.

A tervezés, lakberendezés, lakásfelújítás esetén érdemes mérlegre helyezni az előnyöket és a lehetséges hátrányokat. Mindazonáltal az akril bútorok számos hajlék favorit és dekoratív darabjaivá válhatnak, lévén, hogy egy sor lakberendezési ízléshez passzoltathatók.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...