2022.03.07. 11:01:08 10589 284

A maradék leveszöldség utóélete – Nem kell, hogy a kukában landoljon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy sláger nálunk a húsleves, a család minden tagja előszeretettel szürcsölgeti vasárnapi ebédek alkalmával. Ám még nem igazán fordult elő az, hogy sikerült volna eltalálni az arányokat. Mert megtörtént már, hogy a léből maradt sok, belevaló nélkül. De megesett már, hogy a zöldséggel estünk túlzásba.

Húsleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsleves

Míg a maradék leves lefagyasztható, vagy akár csak cérnametélttel másnap, harmadnap is fogyasztható, addig a zöldséges újrahasznosítása kissé bajos… volt eddig! Mert most adunk néhány szuper tippet, mi készülhet a levesben főtt finom répákból, karalábékból, fehérrépából, burgonyából!

Köretnek sem utolsó!

Egy finom sült húshoz, gyors fasírthoz szuperül passzolnak a levesben főtt zöldségek. Ehetitek „csak” főtten, megmelegítve. De pakolhatod őket tepsibe, leöntheted némi olajjal, zsiradékkal és betolhatod pár percre a forró sütőbe, hogy kicsit megpiruljon.

Egy jó saláta sose rossz!:-)

Szeld fel a zöldségeket, tedd őket egy tálba. Készíts egy egyszerű öntetet olaj, ecet, tetszőleges fűszerek felhasználásával. A fűszerezéskor itt is vedd figyelembe, hogy a leves elkészítésekor már szívtak magunkba a zöldségek annak finom ízéből! Öntsd nyakon az öntettel a zöldségeket és már kész is. Melegen és hidegen is tálalhatod!

Leves híján előétel!

Ha nincs leves, de a főfogás előtt még jól esne pár falat, mustárral, esetleg valamilyen gyors szósszal fogyasztva tökéletes előétel lehet a maradék zöldségekből.

Legyen belőle újra leves!

Használd ki a zöldségek finom, húsleveses ízét! Egy edényben pirítsd hagymát, dobd rá a felkockázott zöldségeket, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. De ha maradt egy kevéske húsleves, az is mehet rá. Főzd össze, ízlés szerint fűszerezd, tegyél bele egy kevés tejszínt, kókusz- vagy zabkrémet, majd egy botmixerrel pürésítsd!

(Ne) golyózz be!

Szuper zöldséges-sajtos fasírtgolyókat is készíthetsz belőle, gyors ebéd vagy vacsora gyanánt. ehhez a zöldségeket törd össze villával, adj hozzá reszelt sajtot, ízlés szerint fűszerezd. Majd mehet hozzá annyi zsemlemorzsa, hogy jól gyúrható masszát kapj. Ebből formázz golyókat, és mehetnek is a 180 ⁰C-os sütőbe. (Ha szükségesnek érzed, 10 perc után visszaveheted a hőfokot 160 ⁰C-ra.) 20-25 perc alatt kész is!

Kend a kenyeredre!

Tetszőleges fűszerekkel, kevéske tejszínnel, kókuszkrémmel, esetleg vajjal turmixold össze a zöldségeket és kend friss kenyérre vagy pirítósra!

Ötlet: zoldmami.hu, sobors.hu, nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...