2022.10.22. 17:55:55 8223 283

A magyarok kedvenc ételeit főzi meg a Tadam csapata (X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Dolgozott Jean-Georges-nak, készített lilára festett birkák között angol reggelit egy nagy réten, és neki köszönheti az étlapját több ikonikus budapesti étterem is. Berényi András a Tadam séfjeként most azt álmodta meg, hogyan lehet a kedvelt ételeket nagy mennyiségben a létező legjobb minőségben előállítani üzemi környezetben, ezáltal garantálva a megfizethető árat.

Ravioli a Tadamtól - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ravioli a Tadamtól

Dolgoztál tíz évet különböző országokban, aztán csöppentél vissza a magyar piacra. Melyik konyha volt rád a leginkább hatással?

Londonban kezdtem, végig jártam a délkelet-ázsiai régiót, dolgoztam többek között Svájcban is. Jean-Georges Vongerichten londoni éttermében láthattam, hogyan működik egy ennyire tőkeerős, angolszász vállalat, nagyon megfogott, sok projektfejlesztési inspirációt adott. Minden tapasztalatszerzési lehetőséget kihasználtam, csináltuk például egy nagy zenei fesztivál cateringjét is egy mezőn, ahol lilára festett birkák között készítettünk angol reggelit. Nagy-Britannia egy óriási mágnes, ahol különböző nációk és azok konyhái is keverednek. Én ezt magamba szívtam: egy eklektikus tudást egy jó menedzsmentszemléletű munkaszervezési tapasztalattal. Ez elég komplex inspiráció.

Számos budapesti étterem étlapján dolgoztál aztán például a Babkáén, a Felixén vagy Dobrumbáén. A Tadam viszont egy egészen más jellegű kihívás, ha jól sejtem.

A Tadam csapatával egy úttörő szemléletű étel házhozszállítást képzeltünk el, hogy lehet ezt jobban is csinálni, mint a korábbi piaci szereplők. Amit eddig elértünk, hogy az operáció jól működik, képes a növekedésre. Az indulás előtt felmértük, hogy mit szeretnek az emberek, először ezzel dolgozunk.

Nekünk néha már az kihívást okoz, ha ünnepekkor az egész családra főzni kell. Mennyire nehéz több ezres tételben készíteni az ételeket?

A nagy méretben főzés nem más, mint fizika és kémia – meg idő. Hogy viselkednek nagy méretben az alapanyagok és ezek a hatások hogyan terelhetők úgy össze egy munkafolyamatba, hogy finom legyen a végeredmény. Ami nekem kihívás volt és kihívás a mai napig, hogy hogyan tudok ezekbe a folyamatokba becsempészni egy-egy trükköt vagy csavart – például hogyan lehet házias íze a csirkepaprikásnak akkor is, ha több száz adagot főzünk belőle egyszerre. A Tadam ételei egy nemzetközi élelmiszerbiztonsági tanúsítvánnyal rendelkező üzemben készülnek, itt nincs olyan, hogy még leszaladunk a piacra valamiért, ami kimaradt, minden ételből elteszünk ellenmintát reklamáció esetére, minden ételünket mikrobiológiai vizsgálatnak is alávetettük az étlap fejlesztése során. Az éttermi környezetben rutinosan hozható ízeket megpróbáljuk „felfújni”, felnagyítani úgy, hogy a biztonsági előírásoknak is meg tudjunk felelni. Amit pedig eddig elértünk, azért jobb, mint az átlag, mert beletettük az időt és energiát a kísérletezésbe.

Van olyan kedvenc ételed, ami felkerült a Tadam étlapjára?

Ahogy már említettem, csináltunk egy országos 500 fős reprezentatív felmérést is, hogy milyen ételeket szeretnek a magyar emberek. Akkor szembesültem azzal, hogy az én gyerekkori nagy kedvenceim mind ott vannak a listán és a médiában sokat látott étkezési trendek továbbra sem szorították háttérbe a klasszikus magyar ételeket. A top 3 legnépszerűbb étel a magyarok szerint országosan továbbra is a rántott csirke, rántott sajt és rántott karaj triumvirátus (Budapesten ez rántott csirke, fasírtgolyók és sült csirkecomb).

A Tadam lehetővé teszi a könnyű és változatos mindennapi étkezést, legyen szó meleg ebédről, hideg vacsoráról vagy a nassolni valóról. Főételek már 1190 forinttól – kiszállítási díj nélkül, rendelés másnapra este 10 óráig. A szolgáltatás Budapest legtöbb kerületében elérhető.

Bővebben:www.tadam.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?