2017.03.31. 14:00:00 13412 333

A legrosszabb áldiétás ételek, amiket otthon tarthatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyenkor tavasszal megpróbáljuk leadni a télen felszaladt kilókat. Van, aki a bikiniszezonra készül, mások nem akarják lecserélni a tavaly tavaszi ruháikat. A lényeg, hogy próbálunk mozogni, és odafigyelni, mit eszünk. Azért egy kis nasit megtartunk, persze csak a diétásabb fajtákat. De biztos, hogy nem hizlalnak?

Csoki evése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csoki evése

Szárított gyümölcsök

Mazsola, szárított vagy aszalt szilva, stb. Ezeket biztosan szabad, hiszen a gyümölcsök sem hizlalnak, ugye? Nos, nem. Az aszalt gyümölcsök rengeteg cukrot tartalmaznak - amely hiába természetes, attól még cukor. Valamint hiányoznak belőle a rostok illetve a folyadéktartalom, amitől valóban egészséges gyümölcsöt enni. Ráadásul szárítottak, így többet is eszünk belőle: egy csomagnyi mazsola kb. 500 kalória, míg egy fürt szőlő alig 100.

Diétás kóla

A cukormentes kóla nem tartalmaz cukrot, tehát nem hizlal. Nos, tévedés. Tele vannak édesítőszerekkel és adalékokkal, ami távolról sem egészséges. Ráadásul egy 2015-ben publikált amerikai tanulmány (Készítette: Journal of the American Geriatrics Society) alapján azok, akik kizárólag cukormentes kólát fogyasztottak, 9 éves időtávlatban közel háromszor annyi felesleget halmoztak fel has tájékon.

Pattogatott kukorica

Nagyon sokáig gondoltam, hogy a kukorica nem hizlal. Persze tudtam, hogy a malacok biztosan mást gondolnak. :) De szerettem volna ezt hinni, hogy nyugodtan bűnözhessek. Nos, nem is a magas kalóriatartalom a baj - hiszen az valóban nem olyan magas -, de a mikrohullámú sütőben elkészíthető pattogatott kukoricák tele vannak tartósítószerekkel és más kemikáliákkal, valamint különféle olajokat tartalmaznak, amelyek tele vannak transzzsírokkal: a legrosszabb fajta zsírokkal, amit csak megehetsz.

Gluténmentes ételek

Ha nem vagy gluténérzékeny, és nem az orvosod utasítására fogyasztod ezeket az ételeket, inkább ne tedd. Általában tele vannak cukorral. Ráadásul a szervezetedtől ok nélkül vonsz meg valamit.

Étcsoki

A tejcsokik tényleg tele vannak cukorral, durván hizlalnak. Ezért a bűnözéshez a sötét színű, kesernyés, de magas kakaótartalmú étcsokikat választod. Nos, ez sem sokkal jobb, talán tényleg kicsit kevesebb cukor van benne. Ha igazán nem bírod már csoki nélkül, vegyél valami igazán magas kakaótartalmú (75, de inkább 80% fölötti), és csak keveset egyél belőle. Ne riasszon el a magas ár, minőséget egyél és ne mennyiséget! :)

Tipp

Végül egy tipp a sikeres súlycsökkentéshez: először igyál! Ha úgy érzed, hogy éhes vagy, vagy csak nassolnál, igyál kicsit! A szénsavmentes ásványvíz a legjobb, de a cukormentes izotóniás sport italok is megteszik. Először mindig igyál, legalább egy nagyobb pohárral, és csak utána nyisd ki a hűtőt! Sok sikert a diétához!

Forrás: bicycling.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?